STRATEGIE


SOCIAL MEDIA STRATEGIE

Social media spelen een belangrijke rol in je online exposure als bedrijf. Bij het maken van een marketingplan kun je beter een social media strategie meenemen voor een allround aanpak. Wij kunnen jouw social media strategie bepalen voor je. Er zijn een aantal pointers om af te gaan om je strategie te bepalen: het afzetten van de doelgroep versus jouw wensen als bedrijf, het bepalen van doelstellingen, welke kanalen je wilt gaan gebruiken, en als laatste de content creatie en beheer.

DOELGROEP VS JOUW WENSEN

Het allereerste waar we een blik op werpen binnen je social media strategie is je doelgroep. We kijken naar je markt. Wat is je doelgroep en waar houden ze van? Dit pluizen wij voor je uit. Het is handig als je ons hiervoor toegang geeft tot je Google Analytics, mocht die beschikbaar zijn. Deze moet ook gekoppeld zijn aan je social media kanalen. Zo niet, dan beschikken we over creatievere manieren om klantprofielen aan te maken. Het volgende waar we naar kijken voor je social media strategie is het bedrijf zelf. We gaan bekijken en bespreken wat jij met je merk graag wilt uitstralen. Daar zul je ongetwijfeld ideeën bij hebben. Deze twee dingen combineren we om een social media strategie te bepalen die precies aansluit bij de wensen van je doelgroep en jouw wensen als bedrijf.

KANALEN

Je bereikt met verschillende social media kanalen ook verschillende doelgroepen. Bij het bepalen van het social media kanaal is het mogelijk om je door ons te laten adviseren. Dan zullen we je kanalen kiezen en voor je verduidelijken waarom we die graag willen gebruiken. Echter mag jij ook zelf bepalen welke van je social media kanalen je graag een boost wilt geven. Elk social media kanaal heeft zijn sterke en zwakke punten. Een goede social media strategie buit de krachten van het kanaal uit en sluit opnieuw aan bij de wensen van het bedrijf.

DOELSTELLINGEN

Heb je bepaalde targets die je wilt behalen? Wil je bijvoorbeeld meer engagement op je posts, of meer volgers erbij? Ook daar bepalen wij een social media strategie voor. Ook geven we advies of je doelstelling haalbaar is. Als je geen doelen hebt, dan creëren wij die voor je. Weet wel dat het in dit vak belangrijk is om doelstellingen bij te schaven, niet alles is een gegeven. We weten wat voor social media strategieën goed werken voor bepaalde doeleinden, maar kunnen niet met 100% zekerheid garanderen dat jij ook daadwerkelijk 5000 volgers erbij krijgt. Het blijft een vak van mensen beïnvloeden. Wil je je echt richten op meer conversie, neem dan ook een kijkje bij Social media adverteren.

CONTENT CREATIE EN BEHEER

We leveren content die past bij je doelgroep, bedrijfsuitstraling, het kanaal én je doelstellingen. Een ideale mix om je merk en je bereik te versterken. Voor meer informatie over content, zie onze pagina social media beheer.

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG