Zo kreeg ik meer dan 400.000 Instagram volgers

Michiel UmmelsInstagram, Social media blog

Instagram volgers

Instagram is al jaren een enorm snel groeiend social media platform. Onder consumenten, maar ook onder bedrijven. De cijfertjes vindt haast iedereen interessant om naar te kijken: Hoeveel likes heb je? Hoeveel volgers? etc. Het hebben van veel volgers en een groot bereik heeft meerdere voordelen. Een voorbeeld hiervan is de impact die je met je Instagrampagina op je doelgroep hebt. Als je meer volgers hebt, verkoop je waarschijnlijk meer dan wanneer je een klein bereik hebt. Maar hoe krijg je dan meer volgers op Instagram? Ik ben zelf meerdere Instagrampaginas gestart en heb verschillende strategieën toegepast om in totaal meer dan 400.000 volgers te behalen. Hier zijn 5 tips om meer Instagram volgers te behalen.

1. Kwaliteit boven kwantiteit

De kwaliteit van je content is het eerste wat bezoekers zien. Welke indruk maak je op hen? Instagram is een visueel platform, wat betekent dat het voornamelijk om de content draait. Zorg dus eerst dat je content kwalitatief goed in elkaar zit. Wij raden je aan om gebruik te maken van zowel afbeeldingen als video’s (maximaal 1 minuut). Dit zorgt ervoor dat mensen steeds verrast worden door de soort content die je post.

2. Post consistent

Laat je volgers weten dat je er nog bent. Plaats regelmatig content, zoals 2 keer per dag of 3 keer per week. Probeer in ieder geval meerdere keren per week te posten. Hoe meer je post, hoe groter de kans dat je doelgroep je content ziet. Maar zoals eerder beschreven, zorg altijd voor kwalitatief sterke content.

3. Ga voor ‘goede’ Instagram volgers

Hoe meer volgers, hoe beter, toch? Dit geldt niet altijd. Er bestaat een verschil tussen je volgers. Je kan het vergelijken met fans die regelmatig een product van je koopt en mensen die het product eenmalig kopen. Veel mensen en bedrijven houden geen rekening mee met het soort volgers dat ze hebben. Het doel is om je volgers zo betrokken mogelijk te krijgen bij je pagina. Wanneer mensen meer betrokken zijn bij een merk, kopen ze dit merk eerder. Hoe je deze ‘goede’ volgers sneller krijgt? Gebruik hashtags.

4. Gebruik hashtags

Hashtags, een veel besproken onderwerp. Werken ze nu wel of niet? Op Instagram is dit makkelijk terug te zien. Wanneer je een bedrijfspagina hebt, kan je in de statistieken van elke post zien waar de bezoeker vandaan komt. Gebruik dus altijd een bedrijfspagina! Probeer om je hashtags zo specifiek mogelijk aan te passen op je content. Een voorbeeld: je post een foto van een designer shirt. Je kan dan de hashtag #designer gebruiken, maar dit raden we niet aan. Dit komt omdat deze hashtag al 55 miljoen keer is gebruikt. De kans dat jij hoog rankt voor deze hashtag is erg klein. Gebruik dus hashtags die minder vaak gebruikt zijn. De hashtag #designershirts zou beter passen. Dit heeft twee redenen. Ten eerste omdat hij specifieker bij het product past, verder is deze hashtag minder vaak gebruikt. Hierdoor is de kans dat je hoger rankt voor deze hashtag groter.

5. Zorg voor een geoptimaliseerd Instagram profiel

Het algoritme van Instagram zorgt ervoor dat jij content te zien krijgt die je waarschijnlijk leuk vindt. Instagram plaatst je content dus als het ware in een onderwerp. Hier kan je op inspelen door in de naam of de bio van je profiel woorden te zetten die consumenten vaak zoeken. Verder ziet het er niet professioneel uit als je gebruik maakt van een enorm lange bio. Een korte maar krachtige bio die je merk beschrijft werkt vaak het beste. Klik hier om een kijkje te nemen op mijn grootste Instagram account.

Wil je meer Instagram volgers en wil je hier niet teveel tijd aan besteden? Neem dan contact met ons op!