Zo kreeg ik meer dan 400.000 Instagram volgers (deel 2)

Michiel UmmelsInstagram, Social media blog

Instagram volgers

Wat zijn de beste manieren om meer Instagram volgers te krijgen? Het hebben van veel Instagram volgers heeft meerdere voordelen, zoals in deel 1 beschreven. Als je dit deel nog niet gelezen hebt, raad ik je aan om dit eerst te doen, en erna verder te lezen. Heb je hem wel al gelezen? Lees dan lekker verder met deze 5 nieuwe tips voor meer volgers op Instagram.

1. Repost goed gelikete content

Wat bedoel ik hiermee? Wanneer je al een heel aantal keer iets gepost hebt in je feed op Instagram, kan je dit gebruiken als inspiratie voor nieuwe content. Welke posts hebben de meeste engagement en hoe komt dit? Je kan nieuwe content maken door je ‘oude’ content als inspiratie te gebruiken. Verder kan je ook altijd deze content opnieuw plaatsen, ook wel reposten genoemd. De kans dat je bezoekers deze content al gezien hebben is niet enorm groot. Nieuwe content wordt namelijk maar aan een klein percentage van je volgers getoond.

2. Interactie met je volgers

Interactie met je Instagram volgers is enorm belangrijk. Consumenten voelen zich meer aangetrokken tot bedrijven die betrokken zijn met haar volgers. Reageer dus op alle reacties en directe berichten van je volgers. Dit zorgt er ook meteen voor dat de engagement rate (betrokkenheidspercentage) hoger is, wat er weer (waarschijnlijk) voor zorgt dat een hoger percentage van je volgers je content organisch te zien krijgt.

3. Caption met call-to-action

Zoals eerder beschreven is engagement zeer belangrijk. Een trucje om meer reacties te krijgen van je Instagram volgers is om gebruik te maken van een call-to-action. Dit doe je door iets te schrijven waar mensen een mening over hebben. Een voorbeeld kan zijn om een vraag te stellen in de beschrijving van je post.

4. Post op drukke tijden

Wanneer en hoelaat moet je nou die post online zetten? Simpel, post wanneer je volgers het meest actief zijn. Dit is terug te vinden in de Creator Studio van Facebook. In de Creator Studio kan je ook Instagram posts inplannen. Verder kan je veel statistieken zien, waaronder wanneer je Instagram volgers online zijn. Zoals in deel 1 beschreven is het verstandig om elke week meerdere keren te posten. Door rekening te houden met drukke tijden, kwalitatief goede content en consistentie zorg je ervoor dat de basis voor Instagram in ieder geval zeer goed verzorgd is.

5. Instagram adverteren

Omdat het op Instagram steeds moeilijker is om organisch bereik te halen, wordt adverteren steeds belangrijker. Verder heeft adverteren op Instagram nog meer voordelen. Je kan bijvoorbeeld heel specifiek je doelgroep benaderen. Verder zijn er ontelbaar veel verschillende mogelijkheden om je doelgroep te bereiken, afhankelijk van wat je doel is. Wil je meer weten over adverteren op Instagram of social media beheer? Lees hier meer.