YouTube Stories! Ben jij al begonnen?

Michiel UmmelsSocial media blog

youtube-stories

Snapchat bedacht in 2013 de functie van Stories. Facebook nam dit over en implementeerde dit op Facebook en Instagram en nu moet ook YouTube eraan geloven: Stories. De mogelijkheid voor gebruikers om te delen waar ze mee bezig zijn – wat 24 uur voor de volgers zichtbaar blijft. Dit is niet voor iedereen weggelegd, je moet 10.000 volgers hebben om van deze functie gebruik te kunnen maken. Heb je dit niet, dan moet je het voorlopig bij vloggen houden of andere kanalen gebruiken voor stories. Maar wat als je dit wel hebt?!

What happens on YouTube…

Snapchat, Facebook en Instagram bewaren de berichten gedurende 24 uur maar YouTube gaat dit anders doen. Daar kunnen de berichten gedurende 7 dagen bekeken worden. Je kunt je stories pimpen door het toevoegen van tekst, muziek, filters, en YouTube-stickers.

Less Limits

Via Instagram kun je een video van maximaal 15 seconden opnemen. Erna moet je weer een nieuwe video maken. In Instagram kun je deze video’s dan achter elkaar zetten zodat het 1 geheel blijft. YouTube doet dit anders, je kunt hier een video van 30 seconden opnemen. Meerdere video’s opnemen achter elkaar zorgt niet voor 1 lange video voor je volgers. Stories verschijnen op het tabblad Stories van je pagina en kunnen in het overzicht van abonnees worden weergegeven. Als een niet-geabonneerde kijker de story van je kanaal bekijkt, kan deze zich rechtstreeks vanuit de story op je kanaal abonneren, bonus!

Ready, set, go!

Tof dat stories posten via YouTube maar hoe werkt dat nu precies?

Log in bij YouTube en tik op de camera 

Tik op Story 

Houd de opnameknop  ingedrukt om een opname te maken

Tik op de opnameknop  om een foto te maken

30 seconds?

Je hebt 30 seconden om te zeggen wat je wilt, maar dat hoef je niet via YouTube zelf in één keer op te nemen. Je kunt ook een video van 30 seconden samenstellen en uploaden. Op die manier kun je meerdere beelden bij elkaar voegen en kun je de video bewerken.

Je kunt dus een video of afbeelding op je telefoon selecteren om deze toe te voegen aan je story. Je kunt je video op de volgende manieren bewerken:

Opslaan in je filmrol

Inkorten

Muziek toevoegen

Filters toevoegen

Tekst toevoegen

 Stickers toevoegen

Like and Comment op Youtube

Bij andere social media kanalen is het mogelijk om de verhalen te bekijken en eventueel een persoonlijk bericht te sturen. Dit is een drempel die YouTube wil verlagen. Daarom hebben ze ervoor gekozen dat volgers jouw video kunnen liken, delen en erop kunnen reageren zodat jij makkelijker interactie kunt hebben met je volgers. Ook wordt er precies bijgehouden hoeveel mensen de video gezien hebben. Onderaan de speler zie je het aantal weergaven en reacties voor elke post. Alleen jij kunt dit zien! Video’s die veel engagement hebben worden door YouTube gepromoot door ze op een voorgestelde pagina te zetten. Hoe kun jij je engagement vergroten? Door op reacties te reageren!Dit kun je ook doen in een nieuwe story.

Ga naar je story

Klik op het pictogram Reacties 

Klik onder de reactie die je in je volgende story wilt markeren op ‘In story antwoorden’

Neem een video op of maak een foto met de app

Tik op Posten