WhatsApp catalogus: tijd om te shoppen!

Michiel UmmelsFacebook, Social media blog

whats-app

Video bellen, documenten delen, het versturen van je live-locatie. Allemaal toepassingen die WhatsApp de laatste tijd heeft geïntroduceerd. Nu heeft dit populairste social media platform weer wat nieuws. De WhatsApp advertenties zijn upcoming, maar ook komt WhatsApp met de bedrijvencatalogus. Deze heb je misschien wel eens gezien op Facebook. Via deze WhatsApp catalogus kunnen bedrijven gemakkelijker product onder de aandacht brengen bij potentiële klanten. Daarnaast kan bijvoorbeeld een restaurant via deze catalogus zijn openingstijden, contactgegevens en andere relevante informatie delen.

Contact met de winkel via een WhatsApp-berichtje

WhatsApp richt zich nu op particuliere gebruikers en het is uitgevonden om snel, gemakkelijk en gratis te chatten met vrienden en familie. Maar nu gebeurt het steeds vaker dat bedrijven klantenservice verlenen via WhatsApp. Dit doen bedrijven omdat klanten het gemakkelijk vinden om op deze manier te communiceren. Dit heeft met verschillende redenen te maken. Het is persoonlijker en laagdrempeliger dan het sturen van een e-mail. Ook heeft men het idee dat ze sneller reactie krijgen via WhatsApp dan via een ander medium. Als laatste kost het minder moeite om een appje te sturen en voorkom je dat je 20 minuten in de wachtrij aan de telefoon staat.

WhatsApp catalogus: de mobiele etalage van een bedrijf

Deze bedrijvencatalogus kun je aanmaken en gebruiken via WhatsApp Business.  Dit is een mobiele etalage waar alleen bedrijven gebruik van kunnen maken. Zij kunnen met deze nieuwe WhatsApp functie producten laten zien en delen met geïnteresseerden, zodat mensen gemakkelijk kunnen rondkijken in de etalage. Het grootste voordeel voor bedrijven is dat deze functie veel overzicht biedt over de producten en de prijzen. Als bedrijf kom je met deze catalogusfunctie ook professioneler over dan wanneer je dit niet hebt. Het is (nog) niet mogelijk om direct via deze functie aankopen te doen. Bekijk deze korte video om te zien hoe je een catalogus voor WhatsApp kunt aanmaken. De functie is al beschikbaar in verschillende landen. In 2020 kunnen we hem in Nederland verwachten.

Vragen over dit onderwerp of wil je later met Social Monsters aan de slag gaan voor WhatsApp adverteren? Neem contact met ons op.