Tinder pas op, Facebook Dating komt eraan!

Michiel UmmelsFacebook, Social media blog

facebook-dating

Daten op Facebook. Waarom niet? Er is keuze genoeg. Facebook heeft op dit moment (2019) 10,1 miljoen gebruikers in Nederland. Men brengt hier zoveel tijd door dat CEO, Marc Zuckerberg, heeft besloten om Facebook Dating te introduceren. Want zelfs als we naar een concert of naar de club gaan, nemen we nog even de moeite om Facebook te openen. Het werd dus tijd om actie te ondernemen en een dating functie te ontwerpen voor Facebook. Facebook Dating is vorig jaar mei getest in verschillende landen, zoals Colombia, Canada en Thailand, maar nu komt het ook naar Nederland! De definitieve datum is nog onbekend…

Waarom Facebook Dating anders is dan alle andere dating apps?

In tegenstelling tot Tinder, Badoo, Happn en Bumble krijg je op Facebook een hoofdscherm te zien waar alle voorgestelde profielen worden getoond. Hierin zijn alvast de overeenkomsten geselecteerd die je kan hebben in Facebook evenementen en groepen. Op deze profielen kun je klikken en krijg je de foto’s en informatie van de andere persoon te zien. Daarna heb je keuze uit “Nee, bedankt” of “Geïnteresseerd”. Naast het hoofdscherm zijn er nog vier pagina’s.

Je datingprofiel bestaat uit foto’s en persoonlijke gegevens. Dit is snel ingevuld, omdat het gekoppeld is aan Facebook. Je kan zelf instellen wat je wel of niet wil laten zien, zoals je huidige baan. Alleen je voornaam wordt getoond, zodat mensen je niet kunnen opzoeken op je gewone Facebookpagina. Daarnaast komen bij geïnteresseerd de mensen tevoorschijn die interesse hebben getoond in je profiel. Deze persoon kan een bericht sturen nadat hij/zij op een van je foto’s heeft geklikt. Alle berichten die jij hebt ontvangen of verstuurd staan bij gesprekken. Er is geen wederzijdse “Geïnteresseerd”-knop nodig om elkaar een bericht te sturen. Iedereen kan de persoon benaderen die hij/zij wilt, omdat je niet afgewezen kan worden. Bij datinginstellingen bepaal jij met wie je een match zou willen vormen. Je kunt kiezen uit geslacht (man, vrouw, transgender, biseksuelen etc.), leeftijd, afstand, een partner met of zonder kinderen, geloofsovertuiging en lengte.

Hoe werkt het met privacy op mijn Facebook tijdlijn?

Facebook Dating is onderdeel van de Facebook app, dus je hoeft er geen nieuwe app voor te downloaden, zoals Messenger. Verder moet je je apart aanmelden voor het Dating onderdeel. Dit betekent dat je geen berichten kan krijgen als je niet bent aangemeld voor dit onderdeel. Hiernaast krijgt niemand een melding als jij je hebt aangemeld voor de Dating app, dus jouw vrienden zullen er niet achter komen dat jij aan het daten bent via Facebook. Ook kunnen er geen screenshots worden gemaakt. Op deze manier kun je wat relaxter een gesprek voeren met iemand. Voor nu is het nog even afwachten, maar alvast veel plezier ermee.

Heb je vragen over deze blog? Neem contact met ons op!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends? Schrijf je nu in voor een maandelijkse update van ons!