Threads: de nieuwe app van Instagram!

Michiel UmmelsInstagram, Social media blog

Threads

Hoogstwaarschijnlijk is iedereen wel op de hoogte dat Instagram populair is en blijft groeien. Wat nog niet iedereen weet, is dat bepaalde onderdelen binnen Instagram populairder worden dan andere functies. Zo stijgt de populariteit van de Stories op Instagram, waarmee je alles kan delen met iedereen die jou volgt. Maar wat nou als je wilt dat niet iederéén kan zien wat je deelt? Dit doe je door het downloaden van de nieuwe Instagram app: Threads. Dit is Instagram, maar dan alleen voor jou en je beste vrienden. 

Wat is Threads?

De activiteitspagina van de personen die je volgt is dus minder populair geworden en verwijderd, Stories blijven populair en zo ook het sturen en krijgen van DM’s. De app Threads maakt dit gemakkelijker én leuker. Het is een camera en messaging-app waarmee je kunt communiceren met je goede vrienden. Threads maakt het mogelijk om simpel foto’s en berichten naar elkaar te sturen of op elkaar te reageren. Je kunt je foto’s automatisch opslaan en de berichten blijven zichtbaar. Wat maakt deze app nu zo origineel? Het is intiem contact met je goede vrienden en je kan je eigen status instellen! Maak hem zelf of kies onder andere uit “In de bioscoop, aan het wandelen of thuis”. Ook kun je de Auto-Status aanzetten. Hiervoor heeft Instagram je locatie nodig en bepaalt door het herkennen van de omgeving waar je bent: in de auto, in een café of op het strand. Hierbij wordt niet aangegeven welk café, dus het is wel redelijk privé. Ook kan deze status aangeven of je batterij bijna leeg is.

Hoe werkt deze nieuwe app?

De goede vrienden-lijst die in 2018 op Instagram kwam, kun jij importeren in Threads. Je kunt via de nieuwe app ook een nieuwe lijst aanmaken. In Threads kun je foto’s maken en naar je goede vrienden sturen of naar een zelfgemaakte groepsapp. Threads is een losstaande app en geen onderdeel van Instagram. De foto’s die je maakt kun je bewerken zoals je ook op Instagram doet, bijvoorbeeld het invoegen van emoji’s en stickers. Ook het maken van Stories gaat op dezelfde manier. Op deze manier kun jij gekke Stories maken en hoef je niet bang te zijn dat iedereen deze kunt zien. Alleen jij en je vriendengroep.

Verschillen en overeenkomsten van Threads en Instagram

Men is vaak nieuwsgierig naar nieuwe ontdekkingen, en dus ook naar Threads. De overeenkomsten tussen de nieuwe app en Instagram zijn dat je dezelfde inloggegevens nodig hebt, je DM inbox er hetzelfde uitziet en dat de Story op dezelfde manier werkt en dus ook wordt verwijderd na 24 uur. Natuurlijk is je Story van Threads niet te zien op Instagram! De verschillen tussen deze apps zijn de intimiteit, want Threads is alleen voor jou en je goede vrienden. Bij Threads is er geen tijdlijn met foto’s/video’s en verkennen, maar opent gelijk de camera. Het grootste verschil is de status die je zelf kan aanmaken of automatisch kan laten instellen.

“We hopen dat Threads u een beetje dichter bij de mensen kan brengen waar u om geeft.” – Robby Stein, Productdirecteur Instagram

Heb jij de nieuwe app al gedownload of wil je er meer over weten? Instagram beantwoord alle vragen over Threads. Binnenkort beschikbaar in Nederland. Gratis voor jou en je vrienden.

Vragen over dit onderwerp of andere zaken omtrent social media? Vraag het ons.