Studio voor makers: de nieuwe tool voor Instagram

Michiel UmmelsFacebook, Instagram, Social media blog

Studio voor makers

Ben jij nieuwsgierig naar berichten plaatsen op Instagram via desktop? Dat kan nu met Studio voor makers! Het biedt nieuwe mogelijkheden voor je Facebook-pagina’s en Instagram-accounts en maakt het beheren en plaatsen van je berichten eenvoudiger. Dit nieuwe platform is handig voor iedereen die actief is of wil worden op Instagram.

Wat kun je ermee?

Wat is nu precies Studio voor makers en wat kun je ermee? Studio voor makers zorgt dat jij via Facebook desktop tool een post op Instagram kan plaatsen of inplannen. Op dit platform kun jij je berichten beheren, bewerken en verwijderen. Wil je weten wie je doelgroep is, waar zij vandaan komen en wanneer zij het meest actief zijn? Dat kan door de statistieken te bekijken. Je krijgt ook de acties van je volgers te zien op jouw bericht. Slaan ze hem op, sturen ze hem door? Verder kun je via Studio voor makers het bereik van je bericht zien en hoeveel keer deze is weergeven. Zo kun je erachter komen wat wel en wat niet werkt. Slim om te testen! Op dit platform heb je toegang tot al je geplaatste berichten, IGTVs en Stories. Door je berichten via filters te ordenen krijg je een overzicht.

Hoe plaatst ik Instagram-inhoud via mijn computer op Studio voor makers?

Raak jij ook het overzicht kwijt als je via je smartphone een tekst van 1000 woorden onder je Instagram bericht wil plaatsen? Dan is Studio voor makers een top uitvinding! Met dit nieuwe platform van Facebook kun je overzichtelijk een bericht op Instagram plaatsen via je computer. Om te beginnen moet je je Instagram-account koppelen aan je Facebook-pagina. Dit mogen ook meerdere accounts zijn. Dan is het tijd om een bericht te maken. Je start met het toevoegen van een bijschrift. Deze mag beschikken over maximaal 2200 tekens, 30 vermeldingen en 30 hashtags. Bij je bericht kun je ook een locatie toevoegen (optioneel). Vervolgens voeg je de inhoud toe. Je hebt de keuze om een bestand te uploaden vanaf je computer of vanaf je Facebook-pagina. Wanneer je bericht af is, kan je kiezen voor ‘nu publiceren’ of ‘inplannen’. Je kunt een bericht inplannen voor maximaal 6 maanden later. Als je kiest voor nu publiceren heb je ook de optie om hetzelfde bericht gelijk op Facebook te plaatsen. Handig!

Wat moet je doen? Converteer je Instagram-account in een bedrijfsaccount en ga hier aan de slag met Studio voor makers.

Vragen over dit onderwerp of wil je het social media beheer aan ons overlaten? Neem contact met ons op en wij helpen je gerust verder.