Snapchat filter en snapchat lenzen

Michiel UmmelsSnapchat, Social media blog

Snapchat is een app waarmee je foto’s kan maken, die je direct kan delen met je Snapchat-vrienden. Snapchat gaat dus om het delen van foto’s en filmpjes met vrienden. Ook kun jij je foto’s of video’s opleuken door een lens of filter toe te voegen.

Filter of Lens aan een Snap toevoegen

Filters en Lenzen geven je Snaps stijl en laten zien wat je aan het doen bent en waar. Voordat je een foto of filmpje maakt, kan je een lens of filter toevoegen. Zo geef je jezelf bijvoorbeeld karttenoren en snorharen. Deze lenzen vind je als je naar rechts veegt op het scherm. Ook kun je filters toevoegen om je foto bijvoorbeeld in zwart wit te sturen. Als je naar links veegt, kom je kleurenfilters tegen om je foto mooier te maken. Ook kan je de tijd, temperatuur en snelheid (als je bijvoorbeeld als bijrijder in de auto zit) toevoegen aan je foto.

Snapchat Filters

Filters zijn overlays die op duizenden plaatsen ter wereld beschikbaar zijn. Veeg over je Snap om te zien welke Filters je kunt gebruiken.

Zo gebruik je Filters:
zet Filters aan in je Snapchat-instellingen en doe dat ook met de locatievoorzieningen op je apparaat.

Zo zet je de locatievoorzieningen op je apparaat aan voor Snapchat:

Voor iOS-apparaten:
Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en zet aan voor Snapchat.

Voor Android-apparaten:
Ga naar Instellingen > Locatie > Inschakelen.

Zo zet je Filters aan in Snapchat:

  1. Tik op de knop ⚙️  op het profielscherm om Instellingen te openen
  2. Tik op ‘Beheren‘  onder ‘Aanvullende diensten’
  3. Zet ‘Filters‘ aan

Zo voeg je een Filter aan je Snap toe:

Veeg naar links in het voorbeeldscherm van je Snap om te zien welke Filters nu voor jou beschikbaar zijn.

Snapchat Lenzen

Lenzen zijn een speelse manier om met je vrienden te communiceren en jezelf uit te drukken. Verander jezelf in een puppy of zet een dansende avocado op je bureau! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo krijg je toegang tot Lenzen

Als je de camera gebruikt, tik dan op je gezicht of een oppervlak voor je om Lenzen te activeren.

Veeg naar rechts of links als de Lens-opties verschijnen en tik op de Lens die je wilt gebruiken!

Ontwerp het zelf

Je kunt tegenwoordig ook zelf een snapchat filter maken of een snapchat maken. Je kunt een ontwerp inzenden en kiezen voor een bepaalde locatie en bepaalde tijdsduur van de filter. Afhankelijk van je keuze zijn er bepaalde kosten aan verbonden. Hierbij zijn verschillende opties:

1. Community filter

Laat zien dat je trots bent op je woonplaats, universiteit, een bezienswaardigheid of andere openbare locatie. Je kunt kiezen uit een snapchat geofilter (locatiegebonden) of een snapchat moment filter (activiteitsgebonden). De kosten voor het maken van zo’n snapchat filter? Goed nieuws! Het maken van een Communityfilter is gratis, dus iedereen kan er één inzenden en de wereld een stukje mooier maken!

2. Filters

Ontwerp en koop je eigen Filter om verjaardagen, bruiloften en andere evenementen ‘in te lijsten’. Het is de perfecte manier om elke gebeurtenis nog specialer te maken! Je kunt kiezen uit suggesties van snapchat die ze hebben ingedeeld op basis van 8 verschillende gelegenheden – of je upload gewoon je eigen ontwerp. Vervolgens selecteer je een datum / tijdsduur voor de filter en een locatie. Hoe langer de filter loopt, hoe groter de locatie en hoe drukbezocht de locatie is, hoe hoger de kosten.

3. Lenzen

Breng de favoriete Lens van je vriend mee naar hun verjaardag of pas een Lens van jezelf aan om elk evenement nog speelser en grappiger te maken. Je kunt kiezen uit 3 verschillende categorieën en 5 thema’s.  Ook kun je tekst toevoegen om de lens te personaliseren. Ook hier selecteer je een datum / tijdsduur voor de filter en een locatie. Opnieuw geldt: hoe langer de filter loopt, hoe groter de locatie en hoe drukbezocht de locatie is, hoe hoger de kosten.

Wil jij ook je eigen snapchat filter of eigen snapchat lens en wil je hier ondersteuning bij? Wij helpen je erbij!