Je zit meer dan 60 uur per maand op je smartphone!

Michiel UmmelsSocial media blog

Smartphone

Even Facebook checken in de supermarkt, een laatste appje sturen in de bioscoop voordat de film begint of het nieuws bekijken wanneer je op de bus staat te wachten. Het is duidelijk: Nederlanders zijn fan van de smartphone. Wist je dat wij op nummer 1 van Europa staan als het gaat om smartphonegebruik? En wist je dat… een gemiddelde Nederlander meer dan 60 uur per maand besteedt aan internetten op de smartphone?

Smartphonegebruik in Nederland

87% van de Nederlanders tussen de 16 en 75 jaar gebruikt een smartphone. Dit blijkt uit onderzoek van CBS. Dit zal de aankomende jaren alleen maar meer worden! Er wordt vooral veel tijd besteedt aan Facebook en Google. Ook maken we steeds meer gebruik van 4G vergeleken met voorafgaande jaren. Dit betekent dat we vaker buitenhuis op onze smartphone zitten en het internet gebruiken. Hier denkt de Nederlandse overheid aan en houdt ook rekening met onze veiligheid! Daarom hebben we zelfs een nieuwe wet gekregen afgelopen jaar: geen smartphone gebruik op de fiets. Wanneer je dit wel doet, kun je een boete ter waarde van €95 ontvangen.

Niet alleen op de fiets is het gebruiken van je smartphone verboden, maar ook terwijl je achter het stuur in de auto zit. Hoewel deze wet al langer bestaat, gebeurt dit nog steeds regelmatig en stijgt het aantal verkeersongevallen. Helaas is de boodschap nog niet duidelijk bij iedereen dat je door afleiding in de auto, zoals een appje sturen, jezelf en anderen in gevaar brengt. De boete die hiervoor wordt uitgedeeld is €240. Het is moeilijk na te gaan wanneer er een smartphone bij een ongeval is betrokken, toch  ‘De schatting is dat het om enkele tientallen tot honderd slachtoffers per jaar gaat. Niet erg precies, maar momenteel is geen beter cijfer voorhanden.’, aldus Marjan Hagenzieker, hoogleraar verkeersveiligheid bij TU Delft. Leuk dus die smartphone, maar niet achter het stuur!

Feiten en cijfers over je smartphone

Niet alleen het smartphonegebruik onder de Nederlanders groeit, maar ook het shoppen via het mobiele apparaat gebeurt steeds meer. De smartphone legt de drempel lager, omdat het makkelijk te gebruiken is en veel (online) winkels hun eigen app hebben. Bol.com en Zara zijn voorbeelden van webshops met een goeie, overzichtelijke app. Omdat deze makkelijk te gebruiken zijn, doen mensen sneller een aankoop. Uit het Nationaal E-mail Onderzoek 2019 zijn de volgende resultaten gebleken:

  • 31% van de Nederlanders doet inmiddels zijn online aankopen via een smartphone
  • 54% van de Nederlanders leest vaker e-mail op de smartphone dan op de computer. Dit is meer dan de helft!
  • 73% van de Nederlanders koopt naar aanleiding van een e-mail van een webshop
  • 48% van de Nederlanders ontvangt graag een verjaardagsmail van een webshop
  • WhatsApp is nog steeds het meest gebruikte social media-platform voor persoonlijke communicatie

Heb jij een webshop? Lees hier hoe wij een grote klant met een webshop aan succes hebben geholpen met onder andere een ROAS van ruim 10. Dit succes komt voornamelijk door het smartphonegebruik!