Rich Pins: voeg ze toe in Pinterest binnen 5 minuten!

Michiel UmmelsPinterest, Social media blog

pinterest rich pins

Pinterest is onder andere een  visuele zoekmachine voor bedrijven om klanten te inspireren en informeren via pins. Pins worden gratis gedeeld op Pinterest accounts. Bedrijven die Pinterest inzetten kunnen aan pins een korte beschrijving toevoegen en een link naar de oorspronkelijke website. Maar wat als je als bedrijf op Pinterest meer informatie aan je pins wilt toevoegen? Dan kun je gebruik maken van Rich Pins.

 

Wat zijn Pinterest Rich Pins?

Deze uitgebreide pins laten gratis extra informatie direct zien op jouw pin. Het toevoegen van Rich Pins zorgt ervoor dat mensen sneller geneigd zijn om door te klikken naar jouw website en mogelijk iets kopen! Dit komt omdat naast de standaard beschrijving en link je meer productinformatie of beschrijving functies toe kan voegen. De extra informatie die je wilt toevoegen is afhankelijk van het soort Rich Pin.

De 4 soorten

Er zijn vier soorten Rich Pins in Pinterest, deze zijn product, artikel, apps en recept pins. Bij elke Rich Pin is het mogelijk om een titel toe te voegen. Daarnaast kan je bij elke soort gratis andere informatie toevoegen:

  • Productpins: bevat verkoopprijzen, beschikbaarheid en productomschrijving van je website
  • Artikelpins: bevat auteur informatie, publicatiedatum en verhaalbeschrijving
  • Appspins: bevat (alleen voor IOS) een installatieknop zonder Pinterest te verlaten
  • Receptpins: bevat ingrediënten informatie, bereidingstijd en portiegroottes

Toevoegen aan je Pinterest bedrijfsaccount

Het toevoegen van gratis Rich Pins aan je Pinterest account op basis van jouw website is vrij simpel. Belangrijk is dat je beschikt over een Pinterest bedrijfsaccount, nog geen bedrijfsaccount dan kan je hier een Pinterest zakelijk account aanmaken. Daarna kan je verder met de volgende stappen:

  1. Voeg metadata toe aan je webpagina.
  2. Valideer één van je webpagina’s in Pinterest. Dit doe je door naar Rich Pins Pinterest Validator te gaan. Hier voer je een URL van jouw site in en klikt op de knop valideren.
  3. Binnen 24 uur verifieert Pinterest jouw pagina. Wanneer Pinterest goedkeuring heeft gegeven zal vanaf nu alle content op jouw Pinterest account automatisch weergegeven worden.

Het handigste aan Rich Pins is dat, eenmaal na één keer installatie, ze allemaal zijn ingedeeld op basis van jouw website informatie. Verander je iets op je website dan zal dit automatisch ook in Pinterest veranderen.

Meer leren of hulp nodig bij het inzetten van Pinterest Rich Pins? Of wil jij ons inschakelen voor een Pinterest training? Neem contact met ons op en wij kijken samen naar de mogelijkheden in jouw bedrijf.