Pinterest pins en borden verwijderen of archiveren?

Michiel UmmelsPinterest, Social media blog

pins en borden verwijderen of archiveren

Vergeleken met een Pinterest pin of bord aanmaken is verwijderen heel gemakkelijk. Met twee simpele kliks is een Pinterest pin te verwijderen, hetzelfde geldt voor een bord. Het enige wat je moet doen is op het potloodje bij een pin of bord klikken en vervolgens op ‘verwijder’. Maar is het verwijderen van pins en borden wel zo goed idee? Of kan je beter gebruik maken van de functie archiveren?

Gevolgen pins of borden verwijderen

Om te kijken of het nut heeft om je pins en borden te verwijderen, is het handig om eerst naar de gevolgen hiervan te kijken. Vaak worden pins of borden verwijderd omdat ze niet veel repins of kliks krijgen, hierdoor worden ze als irrelevant gezien. Het uitzoeken van welke pins op Pinterest je wilt verwijderen kost veel tijd, die je beter kunt besteden aan nieuwe pins toevoegen. Op Pinterest weet je nooit precies wanneer je pin viraal gaat, dit kan binnen een week maar ook een maand gebeuren. Als je pins verwijderd kan dit natuurlijk niet meer gebeuren en verminder je de kans op bezoekers. Daarnaast heeft het verwijderen van borden als gevolg dat je volgers kwijt raakt, wat natuurlijk erg zonde is.

Wat doen in plaats van verwijderen?

In de meeste gevallen is een pin of bord verwijderen geen goed idee, maar wat kan je dan beter doen? Een alternatief idee van verwijderen is de optie archiveren binnen Pinterest. Pins en borden die op gearchiveerd staat zijn verborgen op jouw openbare Pinterest profiel, alleen jij en bijdragers zien deze borden en pins. Stel je wilt in de toekomst toch nog gebruik maken van de pins of borden die gearchiveerd staan kan dit gemakkelijk door het archiveren ongedaan te maken. Wanneer je een pin of bord definitief verwijderd vervalt de optie om je beslissing ongedaan te maken. Ook kan je uit gearchiveerde borden nog pins halen die je wel interessant vindt en deze in openbare borden zetten.

Hoe archiveer je pins en borden?

Het archiveren van pins en borden is erg makkelijk en bestaat uit vijf snelle stappen. Klik hier om gelijk aan de slag te gaan met de stappen.

  1. Ga naar je eigen profiel en klik op borden, hier zie je al je borden staan
  2. Selecteer met je muis het bord dat je wilt archiveren
  3. Klik op het potloodje
  4. Klik onder aan op archiveren
  5. Klik op bevestigen

Hulp nodig bij het inzetten van Pinterest binnen jou bedrijf? Of wil jij ons inschakelen voor een Pinterest training of adverteren via Pinterest? Neem contact met ons op en wij kijken samen naar de mogelijkheden in jouw bedrijf.