Online marktplaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

Michiel UmmelsSocial media blog

online-marktplaatsen

Een populair begrip in de online wereld: online marktplaatsen. Maar waar moet je beginnen? Je hebt een webshop en dat is nu de vraag die je je stelt. Het aanbod van marktplaatsen is groot en hieronder worden de belangrijkste voor je op een rij gezet!

Wat zijn online marktplaatsen?

Online marktplaatsen zijn platforms waar retailers producten kunnen verkopen aan consumenten. Je upload je producten en deze worden zichtbaar als advertenties tussen de andere producten van het platform. Voor een kleine webshop is dit ideaal, want je lift mee op het succes van het gekozen platform. Het platform krijgt uiteindelijk een vergoeding per verkocht product of er wordt betaald per click / weergave. Het gebruik van online marktplaatsen is ook gunstig voor webshops die over de grens willen gaan. Amazon en eBay hebben namelijk een groot internationaal publiek.

De grootste platforms

Er is veel mogelijk als het gaat om marketplaces. De grootste zijn Bol.com, Beslist.nl en Marktplaats. Ze verschillen in onder andere in product categorieën, bereik, doelgroep en werkwijze.  Beslist is qua product aanbod de grootste van de online marktplaatsen in Nederland. Met zo’n 25 miljoen producten is dit 3 keer zoveel als Bol en Marktplaats. Marktplaats wordt gezien als een 2e hands platform, maar ze bieden zich nu ook aan als online marktplaats.

Waarom?

  • Publiciteit: leun op het succes van een grote marketplace, bespaar online marketing budget en kom in contact met hun miljoenen bezoekers.
  • Meer omzet: door je webshop te integreren door middel van een goed feed management met een marketplace zal je omzet stijgen.
  • Vindbaarheid: wordt vindbaar in de favoriete omgeving van jouw klanten en bereik de juist doelgroep voor jouw producten.

Waar wacht je nog op? Ga voor online marktplaatsen en bereik miljoenen nieuwe klanten! Meer informatie over marketplaces vind je hier! Je kan ook altijd contact met ons opnemen. Onze specialist staat voor je klaar!