Nieuw op LinkedIn: test jouw competenties!

Michiel UmmelsSocial media blog

linkedin-skills

LinkedIn is constant bezig met vernieuwen. Nu heeft LinkedIn weer een nieuwe functie geïntroduceerd, er is een ‘Skill Assessment‘-optie, oftewel vaardigheidsbeoordelingen. Je kan een test doen en de uitkomst hiervan kan jij laten weergeven op je profiel. Dit maakt het mogelijk voor jou om je professionele competenties te laten zien. Als je verder leest, kun je ontdekken wat je hieraan hebt en hoe het werkt.

Waarom zou je vaardigheidsbeoordelingen instellen?

De functie spreekt eigenlijk al voor zich. Vooral als jij op zoek bent naar een nieuwe functie en verschillende werkgevers benaderd, is dit een interessante optie voor je potentiële werkgevers. Door de uitkomst van de gemaakte test heb jij dus bewijs van jouw competenties. En laat je werkgevers zien waar jij goed in bent. LinkedIn laat weten: “Wanneer vaardigheden worden gevalideerd, kunt u uw bekwaamheid onder de aandacht brengen en beter zichtbaar worden voor kansen – vroege resultaten tonen aan dat kandidaten die LinkedIn-vaardigheidsbeoordelingen voltooien, aanzienlijk meer kans hebben (~ 30%) om aangenomen te worden.” Deze functie is binnen de komende weken wereldwijd te gebruiken.

Hoe werkt de nieuwe LinkedIn-functie?

Ga naar het onderdeel ‘Vaardigheden’ op je profiel en selecteer hier de optie ‘Take skill quiz’. Hierna worden er meerdere vaardigheidsbeoordelingen getoond waar je een keuze uit kan maken. LinkedIn biedt automatisch cursussen aan die zijn gebaseerd op je profiel. Geslaagd voor de test? Kies ervoor om de test met een nieuwe badge wel of niet te weergeven op je profiel. De resultaten van de test worden niet weergeven. Wanneer je niet bent geslaagd, kun je ook zelf kiezen welke resultaten wordt getoond op je persoonlijke pagina.
LinkedIn biedt hierna cursussen aan die je kunt volgen om je prestaties te verbeteren, zodat je op een later moment wel kan slagen voor de test. Verder heeft het nut om enkele cursussen te volgen, zodat het algoritme van LinkedIn je competenties en interesses beter kan begrijpen, en jou kan koppelen aan relevantere vacatures en aanbevelingen.

Jouw bedrijf promoten op LinkedIn

Deze Skill Assessment helpt je om te laten zien over welke competenties jij beschikt. Heb jij een bedrijf of merk en wil je meer bereik halen of andere doelstellingen behalen? Social Monsters kan jou helpen om succes uit je LinkedIn profiel te halen. Start een gesprek met ons en we bespreken samen waar jij tegenaan loopt en kom erachter welke hulp wij jou kunnen bieden.