Medewerker engagement verhogen op social media

Michiel UmmelsSocial media blog

Medewerker engagement

Medewerker engagement is de oplossing om een groter bereik te behalen op social media en te zorgen voor betere resultaten. Het zijn de werknemers die in 2020 het verschil maken voor een onderneming. Maar het engagement van medewerkers is niet vanzelfsprekend. Het is aan de onderneming om deze betrokkenheid te stimuleren. In deze blog bespreken wij 3 tips om het engagement van jouw medewerkers te verhogen.

1.      Focus op interne communicatie

Medewerker engagement start met de juiste interne communicatie. Medewerkers vinden communicatie belangrijk. Ook willen zij weten wat er in de organisatie afspeelt. Voor ondernemingen is het daarom van belang om de focus te leggen op interne communicatie.

2.      Waardeer je medewerkers

Volgens Harvard Business Review is het belangrijk om je medewerkers drie keer zoveel positieve als negatieve feedback te geven. Regelmatig complimenten geven kan dus geen kwaad. Via deze manier zullen je werknemers tevredener zijn.

3.      Luister naar je medewerkers

De medewerker engagement stijgt wanneer medewerkers zicht gewaardeerd voelen. Naar hun luisteren en ervoor zorgen dat er een cultuur heerst waarbij feedback van beide kanten kan komen is daarom erg belangrijk.

Medewerkers engagement vertalen naar social media

Een hoge medewerkers engagement zorgt ervoor dat jouw personeel eerder berichten van jouw onderneming deelt op social media. Doordat jouw personeel berichten deelt op hun eigen social mediakanalen, groeit het bereik van jouw geplaatste bericht. Wat positief uitpak voor jouw bedrijf.

Wil jij dat uw werknemers simpel en snel content van jouw bedrijf delen? Dit kan via onze ‘Medewerkers Engagement tool’, hieronder leggen wij uit hoe deze tool werkt:

– Stap 1: Maak de content:  Er kan hier content gemaakt worden voor de kanalen LinkedIn, Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp.

– Stap 2: Verzend de content: Medewerkers ontvangen een mail waarin zij de content gemakkelijk en snel op verschillende manieren kunnen verspreiden. Het is mogelijk om medewerkers in te delen in meerdere groepen.

– Stap 3: Deel het content: Iedere werknemer kan voor zichzelf bepalen op welk platform hij of zij de content wilt delen. Het plaatsten van content is heel gemakkelijk en snel.

Onze ervaringen

Wijzelf zien een positieve ervaring bij onze ‘Medewerkers Engagement tool’. Het is voor uw bedrijf een tool om meer succes te behalen op social media. Onze samenwerkingen hebben tot de volgende resultaten gezorgd:

  • 35 % stijging van conversie met 35 %
  • 70 % stijging van betrokkenheid van uw medewerkers met uw merk

Wilt u meer weten over deze tool? Neem vooral vrijblijvend met ons contact op.