Marketplaces: #1 voor jouw strategie

Michiel UmmelsMarketplaces, Social media blog

Marketplaces

De mogelijkheden op de online retailmarkt voor jouw bedrijf zijn breed. Je kunt alle kansen pakken die je wil behalen. Het is 2020. De tijd waar bedrijven steeds meer verkoopmogelijkheden hebben en hierdoor meer succes kunnen behalen. Zo is in 2019 social commerce, met name op Instagram, populair geworden en zal dat dit jaar nog meer gaan groeien. Maar wist jij dat je jouw bedrijfsstrategie kan verbeteren door marketplaces? Ontdek nu.

Hoe werkt een marketplace?

Een marketplace is een B2C en B2B e-commerceplatform waar externe verkopers zoals jij producten kunnen aanbieden en verkopen aan iedere geïnteresseerde op e-commerceplatforms. Eén van de meest bekende marketplaces: Bol.com heeft ondertussen tientallen duizenden externe verkopers en wel 8 miljoen klanten! Bol.com geeft je de mogelijkheid om de distributie over te nemen. Oftewel: het bedrijf verwerkt jouw bestellingen en regelt zelfs het inpakken, de verzending en de kosten. Ideaal als je wat minder tijd in deze zaken wil steken.

Marketplace als marketingtool

Hoe ga jij met marketing aan de slag? Heb je het inzetten van een marketplace al eens overwogen? Zoals al genoemd is social commerce populair geworden en redelijk overheersend op social media. Deze vorm van verkopen is niet heel handig als je als bedrijf niet al te veel volgers hebt en niet zoveel bereik haalt. Het inzetten van een marketplace kan veel voordelen voor jouw bedrijf bieden.

  • Word zichtbaar op Google: door jouw producten te verkopen via een populaire marketplace, kan jouw bedrijf naar voren komen als een geïnteresseerde jouw product op Google zoekt.
  • Creëer naamsbekendheid: als je naar boven komt op Google, ontvang je al snel naamsbekendheid. Maar je kunt ook simpel op Bol.com naar boven komen waar een koper simpel jouw bedrijf kan aanklikken en je pagina kan bezoeken.
  • Ontvang reviews: een goede tactiek van Bol.com is een mail sturen naar de koper om de mening over de ervaring te achterhalen. Hierbij kunnen de kopers een cijfer geven over het product en de verkoper. Dus als jij zorgt voor optimale communicatie, goede service en een product waar zij op zitten te wachten, haal je binnen no time een goed cijfer. Zakelijk verkopen op Bol.com zal jouw reputatie naar boven helpen en zorgen voor meer verkeer naar jouw website.
  • Genereer omzet: natuurlijk niet onbelangrijk, maar ook hiermee kun je goede omzet binnenhalen! Zonde om niet te proberen, toch?

Soorten marketplaces

Er zijn ontzettend veel online marketplaces in Nederland, maar niet alles is zo populair. Bol.com, Marktplaats en Amazon leveren de grootste successen met hun vele bezoekers en klanten. Dit jaar komt ook Amazon naar Nederland. Dit zijn dan ook precies de drie marketplaces waar Social Monsters diensten voor biedt. Wil jij marketplaces uitbesteden aan Social Monsters of wellicht op deze e-commerceplatforms adverteren? Vertel hier jouw bedrijfsstrategie en we denken samen na over jouw mogelijkheden.