LinkedIn Stories beschikbaar voor bedrijfspagina’s!

Michiel UmmelsSocial media blog

linkedin bedrijfspagina storys

Eerder deze maand lanceerde LinkedIn de nieuwe functie LinkedIn Stories. Nu is deze functie ook beschikbaar voor bedrijfspagina’s. Voor Nederlandse bedrijven en merken is het mogelijk om korte video’s of foto’s te plaatsen in een Storie die maximaal 20 seconde zichtbaar is. Maar waarom zou jij gebruik maken van deze nieuwe functie? Wij vertellen het jou in deze blog!

LinkedIn Stories

 Volgens Microsoft dochter biedt LinkedIn Stories de volgende mogelijkheden: ‘een authentieke manier voor merken om dagelijks nieuws en highlights te delen met hun publiek, wat extra belangrijk is in een tijd waarin ons land de eerste stappen zet in de versoepeling van de lockdown.’ Vele kennen de Storie functie in eerste instantie van Snapchat. Al gauw werd deze functie gekopieerd door Facebook en Instagram. En nu is deze functie ook beschikbaar op LinkedIn, dit werd aan gekondigd via een persbericht. Let op! Deze functie is voor nu alleen beschikbaar op Nederlandse pagina’s met Nederlands beheerders. De verwachting is dat hier snel verandering in komt. 

Hoe werkt het?

LinkedIn Stories werkt heel eenvoudig. Bovenaan in de app staan alle ‘rondjes’, dit zijn Stories van jouw connecties en bedrijven die je volgt. Dit is hetzelfde als Facebook en Instagram. 

Om een eigen Storie te maken moet je op het plusje klikken bij jouw profielfoto (dit is te vinden aan de linkerkant van alle ‘rondjes’). Naast je persoonlijke account staan hier ook de zakelijke pagina’s waar jij beheerder van bent. Nadat je op het plusje hebt gedrukt kan je een Storie aanmaken. Dit kan een foto of video zijn van maximaal 20 seconden. Handig om te weten is dat de Storie 24 zichtbaar blijft en daarna verdwijnt van LinkedIn. 

Waarom LinkedIn Stories voor jouw bedrijf?

Stories blijven 24 uur beschikbaar, voor bedrijven is dit super interessant. Zij kunnen namelijk op revelatie momenten en actuele ontwikkelingen inspelen. Ook stimuleer het gebruik van story de interactie met volgers. 

Meer weten over LinkedIn Stories en hoe jij deze functie kan toepassen voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.