Keen! Nieuw social netwerk gelanceerd door Google

Michiel UmmelsSocial media blog

google lanceert keen

Google lanceert een nieuw sociaal netwerk genaamd: Keen. Een Social media netwerk dat erg veel op het succesvolle Pinterest lijkt. Pinterest is onder andere een visuele zoekmachine voor bedrijven om klanten te inspireren en informeren via pins. In 2019 zijn er een half miljoen meer Pinterest-gebruikers dan het jaar ervoor. Wat neerkomt op ruim drie miljoen gebruikers in totaal (2019, in Nederland). Vrij logisch dus dat Google hierop inspeelt. In deze blog vertellen wij alles wat jij moet weten over dit nieuwe platform en waar jij het kan downloaden.

Wat is Keen?

Keen betekend vanuit de Engelse vertaling ‘enthousiast’. Deze vertaling omschrijft goed het uitgangspunt van Keen. Gebruikers moeten zich aanmelden met een Google-account. Vanaf dat moment is het mogelijk om ‘keens’ te maken en gepersonaliseerde secties aangeven. Na het aangeven van jouw voorkeur krijg je automatisch een feed te zien gebaseerd op jouw voorkeur en zoektermen. Deze startpagina lijkt erg op de startpagina van Pinterest.

Een geplaatst bericht kan bestaan uit een artikelen, foto’s en video’s. Het is mogelijk om keens te delen met andere en op te slaan op jouw eigen account. Ook kun je wekelijks een mail krijgen met voorgestelde keens. Ook  is het mogelijk om pagina’s te volgen.

Een eigen Keen maken

Het is ook mogelijk om een eigen keen te maken, dit kan vrij gemakkelijk. Hierbij geef je jouw geplaatste bericht een naam en je voegt zoekopdrachten toe. Deze zoekopdrachten zijn erg belangrijk hiermee wordt je namelijk gevonden op het platform. Wanneer jij dit hebt gedaan kom je in het exploretabblad. Vanaf dan kan iedereen jouw geplaatste bericht zien, opslaan en delen via de share knop.

Downloaden voor jouw bedrijf

Keen kan je downloaden als app in de Play Store of als website. Keen is interessant voor bedrijven die veel gebruik maken van afbeeldingen, video’s en artikelen schrijven. Jij kunt als één van de eerste bedrijven in Nederland starten op Keen. Mocht je hier hulp of tips voor nodig hebben, neem dan vrijblijvend contact op met ons.