Is TikTok het nieuwe Instagram?

Michiel UmmelsSocial media blog

tiktok

Instagram is bijna verleden tijd, want er is een vervanger… Het Chinese videoplatform TikTok is een van de meest populaire apps op dit moment, vooral onder tieners. Op deze app kun je een liedje kiezen en beginnen met filmen. De video’s die het vaakst worden gemaakt en bekeken zijn playback- en dansvideo’s. Verder zijn ook nog steeds filmpjes van huisdieren, lifehacks en challenges razend populair. De TikTok video’s duren tussen de 15 en 300 seconden en plaats je op je account, zodat je volgers deze te zien krijgen.

Waarom is TikTok populairder aan het worden dan Instagram?

De likes van de video’s stromen binnen en  zijn gemakkelijk te delen op andere sociale media kanalen, zoals Facebook of in Instagram stories. Zo maken zij hun volgers op Facebook en Instagram ook enthousiast. Tegenwoordig heeft de jeugd meer volgers op sociale media. Ook op TikTok volgen zij hun vrienden en vriendinnen, maar vaak ook onbekenden. Als zij een video zien die ze leuk vinden, volgen ze deze persoon zodat ze niks van hen zullen missen. De tieners reageren veel op elkaar onder deze video’s, wat het gemakkelijker maakt om vrienden te maken dan via Instagram. De korte video’s zorgen voor meer interactie met je volgers dan alleen het plaatsen van foto’s. Dit maakt Instagram minder leuk voor het jonge publiek. Hiernaast bestaat Instagram al bijna 10 jaar en kwam vorig jaar met IGTV, maar blijkbaar is de jeugd nu al toe aan wat nieuws.

Weetjes over het videoplatform

  • In 2018 was TikTok de meest gedownloade app van het jaar;
  • Inmiddels zijn er wereldwijd 700 miljoen gebruikers, waaronder 3 miljoen in Nederland;
  • Het populairste TikTok duo ooit is een 17-jarige Duitse tweeling Lisa & Lena, met 32 miljoen volgers!

Als je vragen over deze blog hebt, kan je altijd contact met ons opnemen. Wil je meer blogs van ons lezen? Kijk dan hier verder.