Instagram Music is eindelijk beschikbaar in Nederland!

Michiel UmmelsInstagram, Social media blog

Instagram Music

Instagram is het sociale medium met het meeste bereik van allemaal. Het is populair onder tieners, jongeren en ook steeds meer 30-plussers maken een Instagram account aan. Vele gebruikers besteden dan ook dagelijks tijd door op deze app. Het is een leuke tijdsbesteding om je vrienden, familie en bekende mensen te volgen, maar de app is ook perfect om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Maar nu is er eindelijk een nieuwe functie beschikbaar in Nederland: Instagram Music!

De meest handige functies op Instagram

Nu kan je een foto of video op je tijdlijn plaatsen, maar ook een story die voor 24 uur lang te zien is voor je volgers. In deze story zijn er steeds meer mogelijkheden om nog meer aandacht te trekken. Het is mogelijk om een locatie, hashtags of een GIF-bestand toe te voegen aan je Instagram story. Je kan er iemand in benoemen, men kan vragen aan je stellen, maar nu is het ook eindelijk mogelijk om muziek aan je story toe te voegen, oftewel: Instagram Music. Via deze functie kun jij elk nummer zoeken die jij wil horen. Het heeft even geduurd voordat deze functie naar Nederland is gekomen. Wellicht heb je het weleens langs zien komen van Instagrammers uit Amerika, maar nu kun jij het ook gebruiken!

Waarom Instagram Music?

Leuk zo’n nummer toegevoegen aan je story, maar wat heb je er eigenlijk aan? Je kan nieuwe muziek ontdekken doordat anderen deze functie gebruiken. Maar jij kan anderen ook jouw muziek laten ontdekken. De kans is groot dat jouw volgers je nog leuker gaan vinden als jullie dezelfde muzieksmaak hebben. Dit betekent dus: meer interactie met je volgers. Je kan deze Instagram Music functie gebruiken in je story op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een foto te plaatsen en hierbij een nummer te kiezen waar jij fan van bent, maar het is ook mogelijk om een filmpje te maken en te doen alsof jij de zanger(es) bent. Dit lijkt een beetje op TikTok, zoals je in ons vorige blog kan lezen.

Wil je weten hoe je deze functie moet gebruiken? Lees het hier. Ben jij bekend met Instagram, maar nog geen idee hoe je het in moet zetten als marketingtool? Neem hier contact met ons op. Wij kunnen jouw Instagram beheren, ondersteunen met advertenties en wij kunnen er een succesvolle pagina van maken.

Veel plezier met deze nieuwe functie!