Influencers op Instagram: een must voor jouw merk?

Michiel UmmelsInstagram, Social media blog

influencers-instagram

Influencers zijn de laatste 5 jaar een onwijze trend geworden. Hierbij denken we al snel aan bekende mensen over de hele wereld. Waar we vaak niet aan denken is dat er ook veel bedrijven en merken zijn die als influencers worden beschouwd. Een influencer op Instagram is niet iemand die per se 10.000 volgers heeft. Een influencer is een persoon of een bedrijf waarbij de volgers betrokken zijn. Wanneer je volgers niet betrokken zijn, kun je hen ook niet beïnvloeden. Instagram influencers zijn vaak geïnteresseerd in een specifiek onderwerp, zoals sport of mode. Je bent een goede influencer wanneer je content overbrengt die inspirerend is of meningen beïnvloed van je doelgroep/volgers. 

Waarom is een influencer geschikt voor jou?

Het is belangrijk om een influencer te vinden die past bij jouw merk of positionering. Als een influencer zich vooral bezighoudt met sport, zal hij veel volgers die daar ook geïnteresseerd in zijn. Wanneer je een doelgroep wil bereiken met een bepaalde interesse, is het verstandig en makkelijk om een influencer in te zetten, omdat je weet dat hij in ieder geval de juiste doelgroep bereikt. De influencer hoeft maar 2 keer jouw merk te noemen en er zullen al volgers nieuwsgierig of overtuigd zijn en een kijkje nemen op je website of Instagrampagina. Wanneer je nog geen Instagrampagina hebt: maak deze aan!  

Wanneer zet je de influencers op Instagram in?

Influencers op Instagram kunnen altijd worden ingezet, maar op feestdagen is het nog effectiever dan anders. Populaire feestdagen voor influencer marketing zijn: black friday, Kerst en oudjaar.

Waarom zou je het niet inzetten?

Over het algemeen vindt men gespecialiseerde reclame prettiger dan algemene reclame. Hiernaast kan een influencer erg overtuigend zijn door recensies te geven over het product of te dragen/gebruiken. Wel is het belangrijk dat de samenwerking met de influencers oprecht moet zijn. Volgers vinden het niet heel geloofwaardig als een influencer die alleen maar content over lekker eten, leuke kleding en weinig sporten plaatst, een Fitbit of een sportschool abonnement aansmeert bij haar volgers. 

Waarom op Instagram?

Influencers zijn te vinden op Instagram en eigenlijk nergens anders. Mensen worden verleid door de mooie foto’s en leuke filmpjes. Het is tegenwoordig steeds normaler om een half miljoen volgers te hebben. Het inzetten van een influencer op Instagram is ideaal, omdat het interactiegehalte erg hoog is. Dit heeft te maken met de vele reacties die de influencers krijgen onder hun foto of video. 

Lijkt het je interessant om met influencers te werken of ben je benieuwd naar adverteren op Instagram? Neem contact op met ons en wij regelen het voor je! Wij zijn hiernaast bereid om met plezier jouw social media te beheren.