Gebruik jij de laatste features van LinkedIn al?

Michiel UmmelsSocial media blog

linkedin-tips

Wil jij ook een professioneel LinkedIn profiel dat je zichtbaar en vindbaar maakt? Wil jij werk, opdrachten, klanten of leads vinden via LinkedIn? Lees dan snel deze tips om de nieuwste ontwikkelingen te gebruiken om jouw LinkedIn te optimaliseren.

LinkedIn heeft een nieuwe indeling

Er is momenteel een nieuwe indeling van het LinkedIn-profiel. Jouw contactgegevens en connecties zijn nu beter zichtbaar! Heb je je contactgegevens nog niet volledig ingevuld? Dan is dit misschien het moment, aangezien ze duidelijker wordt weergegeven. Nog een groot voordeel. Je kan dus ook makkelijker contactgegevens van je LinkedIn connecties vinden.

Direct kletsen

Een nieuwe optie voor je ‘LinkedIn pagina is het toevoegen van een telefoonnummer. Hiervoor moet je wel een bedrijfspagina hebben. Het telefoonnummer licht blauw op en je kunt erop klikken. Dit is met name relevant voor mensen die LinkedIn via hun mobiele telefoon gebruiken en deze groep mensen wordt alleen maar groter! Een must have dus als jij het lijntje voor je connecties kort wilt houden.

Geen telefoonnummer? Geen probleem

LinkedIn biedt nu de mogelijkheid om een voicemail bericht in te spreken., Heeft een bedrijf of potentiële klant geen telefoonnummer op de pagina – of neemt de persoon niet op? Geen probleem! Je kunt nu gewoon een spraakbericht achterlaten. Handig voor als je geen tijd / zin hebt om te typen of als je jouw bericht écht een persoonlijke draai wilt geven.

Eyecatcher

In LinkedIn kun je de opmaak van je teksten niet aanpassen.  Dit kan wel handig zijn voor je updates, je profiel of in de bedrijfsomschrijving op de bedrijfspagina. Niet getreurd, er is een oplossing voor! Via tools kun je heel eenvoudig diverse variaties van je tekst maken met verschillende lettertypes. Neem eens een kijkje bij zoals Coolsymbol.com om de mogelijkheden te ontdekken.

Call it a date

Je kunt via de chat van LinkedIn direct de beschikbaarheid in je agenda checken en afspraken inplannen via de chat. Dit kan via zowel de Android- als IOS-app.

Chatten zonder te connecten

Met deze truc kun je gratis (!) berichten kunt versturen aan mensen buiten je netwerk. Je hebt hier geen betaalde premium-account voor nodig. Het klinkt te mooi om waar te zijn en wij leggen je uit hoe je dit doet:

Stap 1: Ga in je tijdlijn naar een update met commentaar

Stap 2: Laad de commentaren

Stap 3: Dubbelklik (het werkt NIET als je één keer klikt) dan op het fotootje van de persoon die je een bericht wilt sturen. Vervolgens opent zich de chat en kun je een bericht sturen!

Heb je vragen of wil je meer bereiken met LinkedIn of andere sociale media kanalen? Laat ons je helpen! Neem contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.