Facebook lanceert Messenger Room: een videobeldienst

Michiel UmmelsSocial media blog

Facebooks lanceert Messenger Room: een videobeldienst

Op 14 mei is Facebook gestart met een nieuwe tool: Facebook Messenger Room. Vanaf dit moment is het mogelijk om wereldwijd deze tool te gebruiken. Voor gebruikers van deze tool is het mogelijk zonder tijdslimiet met vijftig mensen tegelijk te videobellen.

Facebook Messenger Room gebruiken

Het gebruiken van Facebook Messenger Room is erg eenvoudig. Via onderstaande stappen start je gemakkelijk een gesprek via je smartphone:

  1. Open de Facebook Messenger app op je smartphone.
  2. Zorg dat je in het tabblad ‘mensen’ zit.
  3. Druk op de optie ‘Een ruimte maken’.
  4. Voer de namen in van de vrienden waarmee je wilt videobellen.

Naast het videobellen op je smartphone is het ook mogelijk om gebruik te maken van Facebook Messenger Room vanaf de computer. Hiervoor moet je eerst een Messenger versie op je computer downloaden.

Na het maken van een ruimte is het mogelijk om een open Room te maken of te kiezen voor een privé Room. Bij een open Room kan iedereen met de juiste link deelnemen aan het gesprek. Bij een privé Room kun je alleen deelnemen als je geaccepteerd wordt door de maker van de groep. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een Room als je geen Facebook-account hebt.

Messenger Room voor bedrijven

Messenger Room kan ook interessant zijn voor jouw bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld met werknemers contact houden via deze tool. Ook kun je Messenger Room in zetten in plaats van de live functie op Facebook. Zo kun je actief met klanten de communicatie aan gaan. Door gebruik te maken van Messenger Room in plaats van de live functie kun je exclusiever zijn. Dit omdat er maar 50 mensen in de Room kunnen. Je kan een Messenger Room dan ook promoten via een Facebook evenement. Wil jij meer leren over online Facebook evenementen lees dan de volgende blog.

Privacy

In het privacystatement staat hoe Facebook omgaat met jouw persoonlijke gegevens en deze nieuwe tool. Zo luistert Facebook bijvoorbeeld niet mee met gesprekken. Ook zien onbekende (niet Facebook vrienden) alleen wat kenmerkende informatie over jouw. Namelijk alleen jouw naam en publieke Facebook-informatie, wat je zelf hebt ingesteld. Wanneer mensen zonder Facebook profiel gebruik maken van Messenger Room, hoeven zij alleen maar hun naam op te geven.

Messenger Rooms versus ZOOM

Messenger Rooms en ZOOM zijn concurrenten van elkaar. Deze twee concurrenten kennen beide hun voordelen. Zo kun je bij Zoom met wel 100 personen tegelijk videochatten, terwijl dit bij Messenger Room 50 personen zijn. Daartegenover is Messenger Rooms helemaal gratis en is ZOOM beschikbaar in een gratis versie maar kan je hier maar veerig minuten videobellen.

In deze video wordt Messenger Rooms uitgelegd door Facebook.