Facebook financiert $ 100 miljoen voor kleine bedrijven

Michiel UmmelsSocial media blog

Facebook 100 miljoen voor kleine ondernemers via

De impact van het coronavirus is in elk land te zien. Met als gevolg dat er maatregelen getroffen worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft onder andere consequenties voor het bedrijfsleven. Op dit moment komen er bij het KVK Coronaloket in Nederland al duizenden ondernemersvragen binnen. Die bijvoorbeeld betrekking hebben op personeel, werktijden en regelvoering. Één gevolg van het corona virus is voor bedrijven. Zij zijn namelijk gedwongen zijn om hun deuren te sluiten. Dit voor de openbare veiligheid van het land. Echter heeft elk land zijn eigen aanpak. Veelgestelde ondernemersvragen over corona in Nederland zijn hier te vinden. Facebook kondigde dinsdag (17-3-2020) aan kleine ondernemers te willen helpen. Met het voornaamste doel overleven in de tijden van het coronavirus. Hoe wilt Facebook kleine ondernemers helpen? En welk programma worden hiervoor opgezet? Dit lees je onder ander in dit artikel.

Aankondiging Facebook subsidie

Chief operating officer van Facebook, Sheryl Sandberg, deelt afgelopen dinsdag een blogpost. Facebook wilt een steentje bijdragen in deze tijden. In deze blogpost wordt het subsidie programma van Facebook aangekondigd. Facebook zei: “We weten dat uw bedrijf mogelijk wordt verstoord door de wereldwijde uitbraak van COVID-19. We hebben gehoord dat een beetje financiële steun een lange weg kan gaan, dus we bieden $ 100 miljoen aan contante beurzen en advertentiekredieten om te helpen in deze uitdagende tijd.”

Small Business Grants Program

Facebook biedt hulp, dit wordt gedaan via het ‘Small Business Grants Program’. Het subsidieprogramma van Facebook voor kleine bedrijven. Facebook stelt hiervoor $ 100 miljoen ter beschikking aan beurzen. Deze beurzen worden verdeeld onder 30.000 bedrijven in meer dan 30 landen. Gemiddeld komt dit uit op 3.333 dollar per bedrijf. Dit bedrag wordt zowel in contante beurzen als in advertentiekrediet uitgekeerd. Op dit moment zijn de aanvragen voor de Facebook subsidie nog niet geopend. Facebook geeft aan de komende weken hiermee te beginnen. In deze tussentijd kun je je aanmelden bij Facebook. Waardoor je meer informatie ontvangt over het subsidieprogramma. Wil je in aanmerking komen voor deze subsidie? Dan moet je bedrijf actief zijn op Facebook.

Nog meer beurzen

Naast het Small Business Grants Program komt Facebook met nog meer hulp middelen. Facebook heeft een speciale hub geopend om MKB’ers te helpen. Daarnaast zijn er virtuele trainingen via Blueprint beschikbaar voor gratis e-learning programma’s. Verder kondigde Facebook aan om nog meer beurzen beschikbaar te stellen. In samenwerking met The Lenfest Instituut voor Journalistiek en de Local Media Association. Deze beurzen bevatten in totaal $ 1 miljoen aan subsidies voor nieuwsorganisaties in Amerikaanse en Canadese. Deze individuele beurzen zullen oplopen tot $ 5.000. Kortom dat Facebook zich inzet voor de coronacrisis zal voor veel kleine bedrijven een verschil maken.