Facebook en Instagram shop nu online!

Michiel UmmelsSocial media blog

Facebook shop en Instagram shop

De nieuwe functie Facebook shop is geïntroduceerd! Met deze functie geeft Facebook een boost aan e-commerce op social media. Vanaf nu is het mogelijk om een gratis online etalage op Facebook en Instagram in te richten. Voor jouw als ondernemer kan deze nieuwe functie heel relevant zijn!

Waarom deze nieuwe functie?

De aanleiding van deze nieuwe functie is het Corona virus. Dit laat CEO Mark Zuckerberg weten tijdens de lancering van Facebook Shops. De nieuwe functie is er voor bedoelt om bedrijven te helpen met de verkoop van producten tijdens de coronacrisis. In de livestream liet hij weten If you can’t physically open your store or restaurant, you can still take orders online and ship them to people.”  

Hoe werkt Facebook shop?

Een Facebook shop openen is gratis en gemakkelijk op te zetten. Wanneer jij een Facebook shop opent is het een eis om een bedrijfsprofiel te hebben. Vervolgens kan je kiezen om naast een shop op Facebook ook een shop op Instagram aan te maken. Bij beide shop kan jij als ondernemer zelf kiezen welke producten je wilt toevoegen aan je ‘etalage’. Daarnaast is het ook mogelijk om het uiterlijk van je shop aan te passen. Zo kun je de cover afbeeldingen en kleuren veranderen en aanpassen naar jouw huisstijl. Ook kunnen er verschillende collecties aangemaakt worden in de shop.

De online etalage is makkelijk te optimaliseren samen met de partners van Facebook. Deze zijn Shopify, BigCommerce, WooCommerce, ChannelAdvisor, CedCommerce, Cafe24, Tienda Nube en Feedonomics. Het is mogelijk om via deze software de producten in je webshop aan te bieden op Facebook shops. 

Op dit moment kan afrekenen binnen Facebook alleen nog maar in de Verenigde Staten. In andere landen wordt het er in de Facebook shop functie doorverwezen naar de eigen website. Facebook laat weten Het afrekenen in de app snel in alle landen te willen introduceren. 

Wat komt er nog meer?

Facebook ondernam al meerder nieuwe stappen tijdens de Corona crisis. Zoals de nieuwe functie Facebook Messenger Room en Facebook financierde $ 100 miljoen aan kleine bedrijven. Ook is Facebook van plan om aankopen aan te bieden tijdens een livestream mogelijkheid. Zo kan je deelnemen aan een livestream en zie je een bijvoorbeeld live kleding. Vervolgens verschijnt het product uit de catalogus onderaan in beeld en kan dit gekocht worden.

Heb jij nog vragen over de nieuwe shop functie of wil je een shop op Facebook of Instagram? Neem vooral contant met ons op.