De 12 marketingtools voor jouw onderneming

Michiel UmmelsSocial media blog

marketingtools

Er bestaan honderden tools om te gebruiken als marketeer. Of je nu een visitekaartje wilt ontwerpen of je social media beter wilt benutten, marketingtools zijn het antwoord. Omdat er zoveel aanbod is voor bijvoorbeeld e-mailmarketing, hebben wij een paar tools geselecteerd zodat jij een betere keuze kan maken. Kijk eens wat voor jou relevant is en probeer het uit! 

E-mailmarketing

Een vorm van marketing die persoonlijk, laagdrempelig en simpel is. Hiermee kun je jouw doelgroep benaderen en hen beter leren kennen. E-mailmarketing heeft meerdere voordelen en genoeg mogelijkheden en biedt veel voordelen. Wil jij binnenkort een nieuwsbrief versturen? Neem een kijkje bij deze gratis tools voor effectieve marketing:

Rechtenvrije foto’s

Aangeklaagd worden omdat je afbeeldingen met copyright hebt gebruikt? Dit kan je zomaar gebeuren! Loop geen risico en plaats rechtenvrije afbeeldingen bij een blog, in een nieuwsbrief of op je website. Deze websites beschikken over duizenden afbeeldingen die jij altijd kan gebruiken.

Statistieken

Waarschijnlijk al een bekende, maar deze tool is onmisbaar als jij een eigen website hebt. Google Analytics geeft je inzicht in al je websiteverkeer. Zo krijg jij te weten hoeveel actieve gebruikers er zijn op je website, waar zij vandaan komen en hoeveel weergaven jouw pagina’s hebben.

Social media

Heb je het druk en soms niet voldoende tijd om jouw social media berichten te plaatsen op het tijdstip dat jij wilt? Studio voor Makers is de marketingtool waar je alle hulpmiddelen vindt om inhoud te plaatsen, te beheren, inkomsten te genereren en inhoud te meten voor al je Facebook-pagina’s en Instagram-accounts.
Met de website Later kun je ver van tevoren berichten inplannen voor Instagram, Facebook en Pinterest. Zonder dat je hiernaar hoeft om te kijken worden deze automatisch geplaatst.

Ontwerpen

Steeds meer zien we creatievere content voorbij komen op social media. Wil jij dit ook op een simpele manier doen? Canva en Crello zijn gebruiksvriendelijke programma’s om designs te maken, zoals visitekaartjes, posters of een logo.

Marketingtools voor jouw planning

Met deze websites kun je gratis en eenvoudig projecten en andere zaken organiseren, beheren én delen met anderen. Voeg jouw collega’s toe en koppel taken aan een persoon met eventuele einddatum. Zo heb je structuur in jouw taken en zie je niets meer over het hoofd.

Ben jij al bekend met deze marketingtools en gebruik je ze ook? Heb je vragen of wil je meer informatie krijgen over deze tools? Neem contact met ons op en wij delen onze kennis met je. Heb je behoefte aan iets anders, zoals social media beheer? Wij kijken graag wat we voor je kunnen doen.