De beste tijd om op social media te posten

Michiel UmmelsSocial media blog

social media beste tijd om te posten

De beste tijd om op social media te posten! Bestaat dit eigenlijk wel? In deze blog leggen wij precies uit hoe jij er achter kunt komen wat voor jou de beste tijd is om een bericht te posten. De beste tijd om te posten is erg afhankelijk van het moment waarop jouw publiek online is op het social media kanaal. Om de ideale post tijd voor jouw social media kanaal te vinden is het belangrijk om te testen. Je plaatst verschillende berichten op andere dagen en andere tijdstippen. Door te kijken welk bericht de meeste betrokkenheid oplevert kom je achter jouw beste tijd om te posten. Maar waar begin je met testen? In onderstaande tekst bespreken wij welke tijden per social media kanaal over het algemeen de meeste betrokkenheid opleveren.

Facebook

Facebook is een platform waar de hele week interactie plaatst vind. Om ervoor te zorgen dat jij het meeste behaald uit deze interactie is het handig om jouw post op het juiste moment te posten. Op Facebook vind de meeste interactie plaatst op woensdagen. Verder is er rond 12 uur en 18 uur een piek aanwezig qua interactie. Om ideaal van deze interactie gebruik te maken is een bericht posten rond 15 uur het beste.

Instagram

Het algoritme van Instagram ontstaat aan de hand van de prioriteit van het bericht. Voorheen werd de feed ingedeeld op chronologische volgorde. Op dit moment hangt deze volgorde af van de mate waarin jouw bericht geliket gaat worden, Instagram maakt hier een voorspelling van. Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat het voor bedrijven moeilijker is om boven aan de feed te komen. Het testen van de ideale tijd is daarom nog belangrijker bij dit platform.

Bij Instagram wordt de meeste betrokkenheid behaald in de ochtend wanneer mensen direct wakker worden, tijdens lunch pauzes en aan het einde van een werkdag. De beste dag om te posten is donderdag en de beste tijd om te posten is 5.00, 11.00 en 15.00. Ook is het handig om te weten dat berichten op zondag en maandag de minste betrokkenheid behaald.

LinkedIn

Vergeleken met Instagram en Facebook is LinkedIn een ander soort social media kanaal. LinkedIn is namelijk meer gericht op zakelijke berichten. De piek van interactie is vooral aanwezig in de ochtend, rond 9 uur. De beste dagen om berichten te posten zijn woensdag, donderdag en vrijdag.

Studio voor makers

Naast deze algemene tijden per social media kanaal kun je ook studio voor makers gebruiken. Studio voor makers kan je helpen opzoek te gaan naar de beste tijd om op social media te posten. Hier zijn namelijk statistieken te vinden over jouw Facebook en Instagram kanalen. Het is mogelijk om hier te zien op welk tijdstip de meeste van jouw volgers online zijn. Ook deze gegevens kunnen je gebruiken als basis  bij het testen van de post tijden. Naast deze statistieken kan studio voor makers nog veel meer, voor meer informatie over deze tool kun je deze blog lezen.