B2b social media: is het iets voor jou?

Michiel UmmelsSocial media blog

b2b social media

B2b social media speelt steeds een grotere rol in het social media landschap. Maar wat is het nou precies? En hoe kan ik het inzetten? Waar moet ik op letten bij het plaatsen van content? Het zijn vragen die veel bedrijven zichzelf stellen. Hieronder vind je antwoord op al die vragen.

Welke social media kanalen

Het meest gebruikte b2b social media kanaal is toch wel LinkedIn. Sinds 2003 is dit hét social media platform voor de zakelijke markt. Het social media kanaal staat in Nederland nog steeds in de top 5 van meest gebruikte kanalen. Linkedin ads wordt daarom ook steeds uitgebreider en het is nu zelfs mogelijk om live te gaan! Bedrijven vinden het daarom ook steeds belangrijker om een duidelijke social media strategie op LinkedIn te hebben. Daarnaast wordt er vaak door een social media bureau een Linkedin training aangeboden. Je kan met je bedrijf niet goed genoeg zijn met Linkedin in deze tijd!

B2b vs b2c

Wat is precies het verschil tussen b2b en b2c? Het draait vaak allemaal om de wijze hoe jij of je bedrijf zich presenteert. De toon is hierbij heel belangrijk. Op b2c platforms wordt er vaak op een informelere toon gesproken dan op een b2b platform. Daarnaast is de content ook verschillend per kanaal. Ben je klaar met al die katten filmpjes op Facebook of Instagram? Kijk eens op LinkedIn en je ziet het verschil direct!

Tips

Hieronder zie je nog wat tips staan om LinkedIn optimaal in te zetten:

  • Een goede basis is belangrijk: zorg dat je profiel er tip top uitziet. Dit is je namelijk je ‘online’ visitekaartje!
  • Maak deel uit van groepen. Hier komen personen bij elkaar met dezelfde interesses.
  • Gebruik visuals bij je posts. Je volgers onthouden je posts hierdoor beter.
  • LinkedIn advertising: bereik een nieuwe doelgroep!
  • Doe mee in het gesprek. Like, reageer of stel een vraag, het kan allemaal.
  • Weet wie je doelgroep is en stel hier je content op af.
  • Volg interessante personen. Bill Gates of Richard Branson? Zij zitten ook op LinkedIn.
  • Zorg dat je weet wat je doelstelling is. Zonder doelstelling kom je namelijk nergens!

 

Weet jij hoe je social media kanalen er voor staan? Of wil je meer resultaat uit social media? Laat ons een gratis scan voor je maken en kom er direct achter wat je nog kan verbeteren aan je profielen! Heb je nog meer vragen over b2b social media? Neem gerust contact met ons op.