Amazon komt in 2020 naar Nederland!

Michiel UmmelsMarketplaces, Social media blog

amazon-nederland

Amazon Nederland is een feit. De grootste, wereldwijde webshop is in 2020 ook beschikbaar op onze markt. Amazon.nl is momenteel alleen beschikbaar om e-books te bestellen. Als je interesse hebt in andere producten word je doorgestuurd naar de Duitse website. Deze marketplace gaat veel veranderingen brengen voor de Nederlandse webwinkels.

Verkopen op de Amazon webshop

Als de webshop in 2020 op de Nederlandse markt verschijnt, zal men er hoogstwaarschijnlijk veel op willen kopen, maar ook verkopen. Amazon verkopen kun je uitstekend gebruik van maken als je een klein budget of weinig producten hebt. Wel is het van belang dat je jouw product zo uniek mogelijk aanbiedt voor de klant.

Wanneer verkopen via Amazon geschikt is voor jou:

  • Als je een snelle levertijd wilt bieden;
  • Als je je tijd nuttig wil besteden in plaats van naar een pakketpunt gaan;
  • Als je een grote groep mensen wilt bereiken.

Dit platform trekt van zichzelf al een grote doelgroep, omdat mensen die online producten willen shoppen, sneller bereid zijn om in de Amazon webwinkel te zoeken, in plaats van in de Google zoekmachine. Dit heeft ermee te maken dat de bezoekers de producten willen zien/kopen zonder omweg.

De kosten van verkopen via Amazon

Je hebt de keuze om een maandelijks abonnement te betalen, deze kost € 39,- per maand. Dit bedrag wordt automatisch van je creditcard afgeschreven, ongeacht of je iets verkoopt of niet. Een andere mogelijkheid is dat je betaalt per product. De kosten zijn afhankelijk van het soort product dat je verkoopt en de bruto verkoopwaarde die hieraan verbonden is.
Het voordeel van verkopen via deze webshop is dat je in één keer in heel Europa/de wereld kunt verkopen. Daarnaast zijn het vooral variabele kosten, dus opstarten kan kleinschalig. Een regel op deze webshop is dat je alle vragen en klachten binnen 24 uur moet behandelen met een foutmarge minder dan 1%.

Adverteren op Amazon

Stel je voor dat je een uniek product biedt aan de klant, maar niet het bereik haalt die jij zou willen. Wanneer je ontevreden bent met je behaalde bereik, kun je gebruik maken van advertenties. Het voordeel aan dit platform is dat je kan verkopen zonder dat je hoeft te beschikken over een website. Hiernaast biedt de webwinkel vier verschillende advertentiemogelijkheden.

Prime Video Aanbod

Naast dat het een grote webshop is met een omzet van ruim 230 dollar (2018), biedt het ook Amazon Prime Nederland. Hierop wordt een ruim keuze van film en serie aangeboden. Ook beschikt het platform over Amazon originals. Dit bevat films, series, documentaires en kinderprogramma’s.

De Nederlandse Amazon winkel is verwacht in 2020. De exacte datum is nog niet bekend. De kans dat dit problemen gaat opleveren voor de grootste Nederlandse webwinkel Bol.com is zeer aanwezig. Het voordeel van dit platform is dat het direct levert vanaf de producent. Bol.com, maar ook Coolblue maken gebruik van een eigen voorraad, en dat is duurder voor de verkoper én consument.

Nieuwsgierig geworden naar verkopen of adverteren op Amazon? De webshop biedt veel mogelijkheden waar wij je mee willen helpen. Ook kunnen wij voor jou de marketplace beheren. Neem gerust contact met ons op.