Klik hier voor Pinterest specificaties

PINTEREST
ADVERTEREN


PINTEREST ADVERTEREN

Pinterest is nog een vrij nieuw social media platform. Door de groei die Pinterest heeft doormaakt, is het nu ook mogelijk om Pinterest adverteren toe te passen in Nederland. Dit biedt nieuwe kansen aan vele webshops om een nieuwe doelgroep aan te spreken. Met name bedrijven die vrouwen willen benaderen met hun producten of diensten kunnen hun slag slaan met Pinterest adverteren. Het grootste aandeel gebruikers zijn namelijk vrouwen.

WAT IS PINTEREST EIGENLIJK?

Pinterest is een platform wat een digitaal prikbord representeert. Met een prikbord kan een Pinterest gebruiker over het gehele web verschillende afbeeldingen pinnen (verzamelen). Deze gepinde afbeeldingen worden op je prikbord opgeslagen. Het prikbord kan worden onderverdeeld in verschillende bords. Aan deze bords kan je de gevonden afbeeldingen pinnen. De bords maken het mogelijk je prikbord te organiseren op bijvoorbeeld verschillende thema’s of projecten. Pinterest maakt het gemakkelijk ideeën tijdelijk op te slaan om ze later te bekijken. Bijvoorbeeld een toekomstige kinderkamer.

Binnen Pinterest zijn er verschillende functies actief waarmee de gebruiker aan de slag kan gaan. Zo kan de gebruiker andere Pinterest gebruikers volgen ter inspiratie, rich pins maken of andere Pinterest gebruikers in de mogelijkheid stellen om jouw te helpen met het aanvullen van een bord. Voor bedrijven is er de mogelijkheid een bedrijfsaccount aan te maken, op Pinterest te adverteren en specifieke bords te maken rondom een collectie producten. Pinterest biedt mogelijkheden waar wij jouw graag mee helpen.

MOGELIJKHEDEN PINTEREST ADVERTEREN

Pinterest biedt een groot aantal mogelijkheden om te adverteren op basis van doelstellingen waaronder:

  • Branding-advertenties
  • Loyaliteitsacties gericht op bestaande klanten
  • Meer volgers
  • Aansporen van app-installaties
  • Promoten nieuwe producten of diensten
  • Promoten bestaande producten of diensten


SOORTEN ADVERTENTIES

Op Pinterest zijn 3 manieren om te adverteren:

Carousel-advertenties

Dit is de meest neutrale advertentie. Met deze mogelijkheid plaats je een foto als pin, zoals iedereen op het platform. De foto-advertentie verschijnt dan op de tijdlijn van de gebruiker tussen de andere pins.

Foto-advertenties

Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers door meerdere afbeeldingen swipen, waardoor het mogelijk is voor adverteerders meerdere producten te communiceren in een advertentie.

Video-advertenties

Pinterest biedt de mogelijkheid video advertenties te maken. De video wordt getoond op de tijdlijn van de gebruiker en speelt zichzelf automatisch af.

TARGETING OPTIES VOOR PINTEREST ADVERTEREN

De targeting voor adverteren op Pinterest is vergelijkbaar met dat van Facebook. Binnen Pinterest is het mogelijk om specifieke doelgroep te benaderen op basis van verschillende demografische gegevens. Leeftijd, land, taal en geslacht. Daarnaast biedt het platform ook de mogelijkheid tot diepere specificatie in interesses.

Waar Pinterest zich momenteel in onderscheid is het stukje SEA. Naast targeting op basis van demografische gegevens biedt Pinterest targeting op basis van zoektermen. Zo kan er ingespeeld worden op specifieke zoekresultaten die ter relevantie zijn van jouw merk of product.

HOE MAAK JE JOUW PINTEREST ACCOUNT TOT EEN SUCCES?

Pinterest is een vrij nieuw terrein waar steeds meer bedrijven zich op gaan bevinden. De mogelijkheden binnen Pinterest zijn nog klein, maar gaan zich naar verwachting verder uitbreiden. De verschillende advertentiemogelijkheden en het onderscheidende vermogen van Pinterest maakt het interessant voor adverteerders om hun doelgroep via dit platform te gaan benaderen. Ben jij er al klaar voor? Wij helpen je uiteraard graag met het opzetten van je Pinterest account of Pinterest campagne.

Social Monsters ontzorgt je met het opzetten van de account, adverteren, facturatie en rapportages. Tegelijkertijd zorgen we voor het halen van het maximale resultaat uit elke campagne. Wij helpen je graag met het opzetten en uitvoeren van je Pinterest campagne.

BEGIN VANDAAG NOG MET HET MAKEN VAN EEN BORD


VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG