Klik hier voor Instagram specificaties

INSTAGRAM
ADVERTEREN


INSTAGRAM ADVERTEREN

Instagram heeft binnen Nederland inmiddels een groot bereik en groeit nog steeds. Daarnaast is het grootste gedeelte van de doelgroep onder de 39 jaar. Adverteren binnen Instagram gaat via je een Facebook account, uiteraard is het aan te raden een Instagram account te hebben aangezien je dan kan reageren op advertenties en opmerkingen.

MOGELIJKHEDEN INSTAGRAM ADVERTEREN

Instagram biedt een groot aantal mogelijkheden om te adverteren op basis van doelstellingen waaronder:

  • Branding-advertenties
  • Loyaliteitsacties gericht op bestaande klanten
  • Meer volgers
  • Meer naamsbekendheid
  • Promoten nieuwe producten of diensten
  • Promoten bestaande producten of diensten
Ga naar specificaties voor Instagram ads

SOORTEN ADVERTENTIES

Op Instagram zijn 4 manieren om te adverteren:

FOTOADVERTENTIES

Dit is de meest neutrale advertentie. Met deze mogelijkheid plaats je een foto, zoals iedereen op het platform. Je kan kiezen tussen portret of landschap.

CARROUSEL ADVERTENTIES

Deze advertentievorm geeft gebruikers de mogelijkheid door meerdere afbeeldingen te swipen. Dit maakt het voor adverteerders makkelijk om aandacht te creëren voor meerdere producten tegelijk.

VIDEOADVERTENTIES

Instagram biedt nu de mogelijkheid om video’s van 30 seconden te laten zien, in plaats van 15 seconden.

INSTAGRAM STORIES

Laat foto’s en video’s zien in de stories van anderen, die jou dus niet al volgen. De beelden verschijnen slechts 24 uur waarbij foto’s 3 en video’s 10 seconden worden getoond.


Met deze mogelijkheden kun je deze call-to-action buttons toevoegen aan je advertentie:


TARGETING OPTIES VOOR INSTAGRAM ADVERTEREN

De targeting voor adverteren op Instagram is hetzelfde als die van Facebook. Het is mogelijk om specifieke doelgroepen te benaderen op basis van interesses en diverse demografische gegevens, zoals leeftijd, relatie, werkbranche. Er wordt aangeraden om zo specifiek mogelijk te zijn tijdens het maken van een campagnedoelgroep, zodat je meer controle krijgt over wie jouw advertenties zien. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een custom audience te bereiken, hiermee bereik je jouw eigen contacten.

HOE MAAK JE JOUW ACCOUNT TOT EEN SUCCES MET INSTAGRAM ADVERTEREN?

Instagram maakt gebruik van informatie over handelingen van gebruikers op Instagram en Facebook. Daarnaast haalt het platform ook informatie uit websites en apps van derden. Denk bijvoorbeeld aan gebruikers die andere gebruikers volgen en de dingen die zij leuk vinden op Instagram en Facebook. Op deze manier laat Instagram alleen advertenties zien die interessant en relevant zijn voor gebruikers.

Wij helpen je uiteraard graag met het opzetten van je Instagram campagne.

SOCIAL MONSTERS EN INSTAGRAM ADVERTEREN

Social Monsters ontzorgt je met het opzetten van de account, adverteren, facturatie en rapportages. Tegelijkertijd zorgen we voor het halen van het maximale resultaat uit elke campagne. Wij helpen je graag met het opzetten en uitvoeren van je Instagram campagne.

VRAGEN? WIJ HELPEN JE GRAAG