Instagram adverteren

Instagram heeft binnen Nederland inmiddels een groot bereik en groeit nog steeds. Daarnaast is het grootste gedeelte van de doelgroep onder de 39 jaar. Adverteren binnen Instagram gaat via je een Facebook account, uiteraard is het aan te raden een Instagram account te hebben aangezien je dan kan reageren op advertenties en opmerkingen.

Mogelijkheden Instagram adverteren

Instagram biedt een groot aantal mogelijkheden om te adverteren op basis van doelstellingen waaronder:

  • Branding-advertenties
  • Loyaliteitsacties gericht op bestaande klanten
  • Meer volgers
  • Meer naamsbekendheid
  • Promoten nieuwe producten of diensten
  • Promoten bestaande producten of diensten

Soorten advertenties

Op Instagram zijn 4 manieren om te adverteren:

Foto-advertenties

Dit is de meest neutrale advertentie. Met deze mogelijkheid plaats je een foto, zoals iedereen op het platform. Je kan kiezen tussen portret of landschap.

Carousel-advertenties

Met deze mogelijkheid kunnen gebruikers door meerdere afbeeldingen swipen, waardoor het mogelijk is voor adverteerders meerdere producten te communiceren in een advertentie.

Video-advertenties

Instagram biedt nu de mogelijkheid om video’s van 30 seconden te laten zien, in plaats van 15 seconden.

Instagram stories

Laat foto’s en video’s zien in de stories van anderen, die jou dus niet al volgen. De beelden verschijnen slechts 24 uur waarbij foto’s 3 en video’s 10 seconden worden getoond.

Met deze mogelijkheden kun je deze call-to-action buttons toevoegen aan je advertentie:

Targeting opties voor Instagram adverteren

De targeting voor adverteren op Instagram is vergelijkbaar met dat van Facebook. Het is mogelijk om specifieke doelgroepen te benaderen op basis van interesses en diverse demografische gegevens. Land, leeftijd en geslacht zijn verplichte targeting opties. Er wordt natuurlijk wel aangeraden meerdere opties te gebruiken, zodat je meer controle krijgt over wie jouw advertenties zien. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een custom audience te bereiken, hiermee bereik je jouw eigen contacten.

Hoe maak je jouw account tot een succes met Instagram adverteren?

Instagram maakt gebruik van informatie over handelingen van gebruikers op Instagram en Facebook. Daarnaast haalt het platform ook informatie uit websites en apps van derden. Denk bijvoorbeeld aan gebruikers die andere gebruikers volgen en de dingen die zij leuk vinden op Instagram en Facebook. Op deze manier laat Instagram alleen advertenties zien die interessant en relevant zijn voor gebruikers.

Wij helpen je uiteraard graag met het opzetten van je Instagram campagne.

Mail ons!