Meer Instagram volgers

Michiel UmmelsInstagram, Social media blogLeave a Comment

Je hebt een bedrijf. Je verkoopt een product of dienst. En iedereen zou van jouw bestaan af moeten weten! Instagram is hier de perfecte tool voor. Met behulp van afbeeldingen met tekst eronder of dagelijkse stories kun jij je missie overbrengen op je volgers en je bedrijf aanprijzen. Hierdoor gaan je sales door het dak.

Althans, deze ervaring hebben andere bedrijven met tienduizenden of honderdduizenden volgers. Maar…. mensen weten nog niet van jouw bestaan af. Jouw Instagram heeft relatief weinig volgers. En dat is zonde want mensen moeten van jouw bestaan af weten. Ze moeten weten waarvoor ze je benaderen. Of ze hebben je nodig en weten dit zelf nog niet. Tijd dus om jouw aantal Instagram volgers op te krikken. Om meer Instagram volgers te krijgen!

Bepaal je doelgroep

Wat is de doelgroep die je aan wilt trekken? Richt jij je op een bepaald geslacht, een bepaalde leeftijd of een bepaalde interesse? Het is belangrijk om dit helder te hebben want dan kun jij je content aanpassen op wat jouw doelgroep graag wil zien en lezen.

Volg je doelgroep

Je doelgroep volgen is belangrijk. Op deze manier weet je niet alleen wat je doelgroep bezig houdt maar is de kans ook groter dat jij opvalt en ze jou gaan volgen. Dit heeft te maken met het principe van wederkerigheid. Als jij iets voor iemand doet hebben ze de neiging iets voor je terug te doen. Je kunt je doelgroep vinden door op bepaalde relevante hashtags te zoeken of door de lijst van volgers te gaan van soortgelijke bedrijven of relevante volgers.

Maak een aantrekkelijke pagina

Kies een toepasselijke profielfoto. Als je bedrijf om jou draait, is dit een duidelijke foto van jezelf. Als je een bepaald product verkoopt, gebruik je het product of logo als profielfoto. Plaats foto’s op je pagina met hoge kwaliteit. Zorg dat de foto’s bij elkaar passen zodat het geen rommeltje wordt. Wissel bijvoorbeeld in een bepaald ritme foto’s af met quotes en video’s. Ook kun je altijd dezelfde filter of foto’s met dezelfde kleuren gebruiken. Schrijf passende teksten onder je foto die de doelgroep aanspreekt.

Interactie

Praat met je doelgroep. Like en reageer op hun foto’s. Wanneer je reacties krijgt op jouw foto’s, reageer dan op hun reactie. Hierdoor wordt je beter zichtbaar op Instagram. Dit heeft te maken met het algoritme. Hoe meer interacties jij hebt en hoe meer jij post, hoe beter jij voor je volgers te zien bent.

Consistentie

Je krijgt niet binnen een dag ineens meer volgers. Je moet consistent posten en actief zijn op Instagram. De bovenstaande tips geven je organische groei. Als je het geduld niet hebt om te wachten kun je ook volgers kopen. Dit raden we sterk af. Dit zijn geen potentiële klanten dus je hebt er niks aan. Daarnaast zijn ze slecht voor je algoritme want deze volgers liken en reageren niet op je waardoor Instagram denkt dat je weinig interactie met je volgers hebt. Daardoor wordt je slechter zichtbaar voor je volgers die jij wel wilt bereiken. Een weggegooide investering dus.

Instagram adverteren

Hoe kun jij je geld dan beter investeren om je Instagram volgers te vergroten? Je kunt een advertentie maken om je Instagram te promoten. Je kunt instellen dat mensen die op de advertentie klikken naar je Instagram bedrijfsprofiel worden doorverwezen. Wanneer je een aantrekkelijke pagina hebt, is de kans groot dat ze je gaan volgen. De advertentie kun je afstemmen op de doelgroep en tonen aan de doelgroep. Dit kun je zelf doen of uitbesteden door een social media expert in te schakelen. Op die manier ga je nog meer Instagram volgers krijgen. Wij helpen je er graag bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren