Instagram shoptags toevoegen, hoe?

Michiel UmmelsFacebook, Instagram, Social media blogLeave a Comment

instagram shoptags

Instagram shoptags zijn het ideale middel om je doelgroep beter in contact te laten komen met je producten. Heel simpel gezegd, met de Instagram Shoptags kan je producten in je post taggen met de producten die je in je webwinkel hebt. Met een druk op de knop kan de bezoeker van jouw Instagram account op het product klikken en deze bestellen doordat hij of zij binnen in Instagram naar jouw webwinkel wordt gestuurd. In plaats van de app uit te gaan en apart een webbrowser op te starten om naar jouw webwinkel te gaan en het product te zoeken kost de gebruiker toch wat moeite. En als er iets is wat een klant kan weerhouden om jouw product te kopen is het wel de moeite die de klant moet nemen om het product af te nemen.

Instagram shoptags, de eerste stap Facebook

Om je Instagram shoptags toe te voegen aan je foto’s dien je eerst een Instagram Business account op te zetten. Heb je deze nog niet? Geen probleem, dit kan je gemakkelijk doen door naar de instellingen van je Facebook bedrijfspagina te gaan. Klink in de rechterkolom op Instagram en koppel je Instagram account aan je Facebook pagina en voilà je Instagram Business profiel is geboren. Allereerst dien je op de bedrijfspagina van Facebook een winkelruimte aan te maken. Dit kan je gemakkelijk doen door naar de instellingen van je Facebook bedrijfspagina te gaan. Vervolgens klik je in de rechterkolom op ‘sjablonen en tabbladen’ en helemaal onderaan staat ‘een tabblad toevoegen’. Als het goed is kan je het tabblad shoppen toevoegen.

Facebook Shoppen

Nu het tabblad shoppen is toegevoegd kan je de producten van jouw webwinkel aan deze pagina toevoegen. Let op, want Facebook is streng als het over Facebook shopping gaat. Voordat je begint met het toevoegen van producten is het handig om eerst de regels van Facebook even door te nemen, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Volg de instructies van Facebook voor het toevoegen van je producten. Er zal je gevraagd worden om onder andere de betalingswijzes in te voeren en akkoord te gaan met de voorwaarden, doe dat. Persoonlijk raad ik je aan om alvast 9 verschillende producten in je winkel van Facebook te plaatsen. Waarom lees je straks verder.

Na het toevoegen van een aantal producten in je Facebook webwinkel zijn we klaar om Instagram Shoptags te gaan implementeren. Maak bij voorbaat een nieuwe post met een van de producten uit je shop in de foto. Zorg ervoor dat je post er aantrekkelijk uitziet, want anders zal er geen interesse getoond worden. Tijdens het opmaken van je post zie je nog geen opties voor het instellen van Instagram Shoptags. Geen probleem, want dat komt pas nadat de post is live gegaan.

Tijd om de Instagram Shoptags toe te voegen, want we zijn live!

Je post is live en het is tijd om Instagram Shoptags toe te gaan voegen. Ga naar instellingen -> bedrijfsinstellingen -> shopping en kies de webshop van Facebook. Er zal een nieuw scherm komen voor je product. Om de Instagram Shoptags toe te voegen klik je op tag producten. Selecteer het product uit je Facebook Shop en vul de overige gegevens in en deel het bericht. Als het goed is zullen de Instagram Shoptags nu gekoppeld zijn aan de foto van je post. Je kan dit altijd even controleren door even op naar je post te gaan en op de foto te klikken. Zie je een kleine pop-up verschijnen bij het product met een prijs erbij. Dan zit je helemaal goed.

In totaal kan je maximaal 5 Instagram Shoptags toevoegen per foto. Het is verstandig om niet te veel producten te taggen per post.  Teveel tags zullen de foto laten verdwijnen achter blokken tekst met prijzen en dat maakt het niet aantrekkelijk. Maar waarom dan die 9 producten? Na het opleveren van 9 Instagram post met elk Instagram Shoptags zal er een eigen shoppage van jouw account ontstaan op Instagram. Elke post die Instagram Shoptags bevat zal aan deze shoppage toegevoegd worden.

Instagram Shoptags zijn een perfecte manier om je huidige en nieuwe klanten op een nieuwe manier te benaderen. Heb je zelf een webwinkel en heb je hulp nodig met het aanmaken van deze Instagram Shoptags neem gerust contact met ons op.

 

 

Geef een antwoord Reactie annuleren