Amazon als marketplace


Amazon is veelbesproken naam de afgelopen jaren in Nederland en dat is ook niet gek, want Amazon is een van grootste marketplaces in de online wereld. Ook onder de Nederlanders wordt Amazon als marketplace steeds interessant. Desondanks Amazon nog niet heel actief is in Nederland, zien vele ondernemers toch hun kansen bij deze marketplace. En wij zien deze ook voor jouw webshop.

Amazon als marketplace voor jouw websop


In tegenstelling tot Bol.com weet Amazon zich te onderscheiden door haar internationale bekendheid en bereikbaarheid. Amazon maakt een gemiddelde omzetgroei van 30% per jaar door en behaalde zelfs in 2018 een totale omzet van 232,9 miljard dollar. De constante groei beloofd veel grootst voor bedrijven die nu al actief zijn op dit platform. Marketplaces zijn nog vrij nieuw voor vele ondernemingen, maar worden steeds interessanter. Momenteel is de concurrentie nog laag, maar de concurrentie gaat met de dag toenemen op Amazon.

Naast het openen van een shop op Amazon beschikken zij nog over vele technieken waardoor jij meer omzet kan behalen. Amazon als marketplace richt zich vooral op de interne competitie. Wanneer je als bedrijf goede resultaten met je producten weet te behalen door goed gebruik te maken van productfeed optimalisatie, dan kan Amazon jouw producten hoger in de ranglijsten zetten en soms zelf in de Buy Box. Amazon als marketplace kan jouw bedrijf veel extra omzet bezorgen en het handelen op internationaal niveauĀ  mogelijk maken met een paar klikken op de knop.

In de U.S. alleen al
0
maandelijkse unieke bezoekers

Meest populaire online winkel in de U.S. in
2017

Procent gaat direct naar Amazon
0

Voordelen Amazon als marketplace


  • Verkopen zonder een website

  • Bouw je merk op

  • Miljoenen unieke maandelijkse bezoekers

  • Internationale verkoop

Waarom marketplaces uitbesteden?

De wereld blijft innoveren en nieuwe technologie komt dagelijks uit op de markt. Ook in de online wereld is een constante beweging te merken waarop leveranciers van platforms, zoals Facebook of Google telkens nieuwe mogelijkheden toevoegen. Het is voor ondernemers vaak lastig constant up-to-date te blijven met al deze nieuwe ontwikkelen. Deze tijd willen zij liever in de ontwikkeling van hun bedrijf stoppen en dat snappen wij. Door marketplaces beheer uit te besteden bespaar jij jezelf veel tijd en moeite. Laat experts voor je aan het werk gaan. Besteed marketplaces uit!